Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1159794911


Міжнародна інформаційна кампанія „Дитинство без насильства” стартує в Україні 28 вересня

02.10.2006
автор: Дарина Непочатова
джерело: www.civicua.org
Багато хто з сучасних батьків вважає крик, образу, накази, тілесне покарання ефективним і прийнятим у суспільстві засобом виховання. Більшість з них не знають інших способів донести своє незадоволення дітям, тому що у власному дитинстві бачили та відчували лише такі методи. Щоб покращити становище дітей, які зазнають емоційних, психологічних, фізичних покарань з боку батьків, необхідно змінити ставлення суспільства до поведінки батьків, і повідомити батькам про негативні наслідки такої поведінки.

Саме з такою метою цією осені 7 країн Європи – Болгарія, Латвія, Литва, Македонія, Молдова, Польща та Україна, запускають Міжнародну інформаційну кампанію „Дитинство без насильства”.

Символічним є те, що в Україні кампанія проходить у рік, який Указом Президента України проголошено Роком захисту прав дитини.

„Інформаційну кампанію „Дитинство без насильства” підтримують всі регіони України. Можна сміливо говорити: це буде перша всеукраїнська соціально-інформаційна кампанія, спрямована на попередження жорсткого поводження з дітьми, - каже координатор кампанії в Україні Олена Шипіленко. Ми сподіваємося, що коли українські родини, побачать та почують соціальну рекламу кампанії, вони замисляться та переглянуть своє відношення до виховання дітей. Дитина дізнається про життя від дорослих і ми завжди маємо про це пам’ятати”.

Окрім трансляції та розповсюдження соціальної реклами, в рамках кампанії заплановано проведення:
- регіональних засідань координаційних рад, дебатів, круглих столів, громадських слухань, семінарів;
- всеукраїнського конкурсу серед сімей з дітьми на кращий малюнок „Дитинство без насильства”; -- благодійної акції „Ведмедик”, яка передбачає продаж вироблених дітьми-сиротами іграшкових ведмедиків, зібрані кошти від яких підуть на надання гуманітарної допомоги дітям-сиротам.

В Україні Міжнародна інформаційна кампанія „Дитинство без насильства” проводиться Християнським дитячим фондом у партнерстві з рекламним агентством Лінія 12/McCann Erickson, яке є автором всієї інформаційної продукції кампанії, та „РОДОВІД БАНКом”.

Проведення кампанії підтримало Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, Державний комітет з питань телебачення і радіомовлення України, Департамент кримінальної міліції у справах неповнолітніх Міністерства внутрішніх справ України, Державна соціальна служба для сім’ї, дітей та молоді, низка всеукраїнських та регіональних телеканалів тощо.

Статистичні дані по Україні
За офіційними даними на обліку в органах Міністерства внутрішніх справ України за жорстоке поводження з дітьми знаходяться понад 80 тис. сімей, в яких проживають понад 110 тис. дітей.

Дослідження свідчать: 44% батьків не знають інших методів виховання ніж побиття дитини за провину. В той же час, наказуючи дітей, батьки внутрішньо страждають від цього: 65% - відчувають свою провину; 67% - шкодують, що зробили це; 73% - відчувають сум; 79% - страждають від своїх дій.

Найбільш поширеними в сімейних стосунках є психологічне насильство: грубість (48%), приниження одне одного (14%), а також фізичне насильство, зокрема – побиття (6%). Грубість у взаєминах сприймається більшістю чоловіків і жінок як норма сімейного спілкування

Інформація про організаторів
Християнський дитячий фонд – громадська непритубкова нерелігійна організація, яка діє в Україні з 1997 року. Місія організації – забезпечення позитивних змін заради створення сприятливого середовища для розкриття повного потенціалу кожної дитини в Україні. Християнський дитячий фонд – одна з 23 організацій міжнародної мережі CCF Inc., що працюють заради благополуччя 7,6 мільйонів дітей в усьому світі, незалежно від расової належності, статі, віросповідання.

Місія РОДОВІД БАНКу – не лише забезпечити гідне і стабільне фінансове майбутнє кожному маленькому українцю, а й, завдяки підтримці програми, стояти на сторожі прав дитини в сім‘ї. Одним із пріоритетних напрямків у своїй соціальній роботі РОДОВІД БАНК визначає спадкоємність культурних та родинних традицій, збереження духовних цінностей. «Літопис Вашого благополуччя» - саме під таким девізом банк працює на ринку фінансів. З турботою про кожного клієнта незалежно від віку, банк постійно впроваджує цікаві програми та пропонує вигідні умови співпраці.


Джерело : Християнський дитячий фонд


Рекомендувати цей матеріал