Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1007570085


Добрі звістки зі Львова

05.12.2001
автор: Ігор Бущенко (м. Львів)
Нова школа

З вересня цього року розпочинає свою роботу Школа Святої Софії – приватна початкова школа. Школа розташовуватиметься в приміщеннях, наданих Святопокровським жіночим монастирем Студитського уставу.

Окрім предметів звичного державного компоненту в школі викладатимуться християнська етика, катехизм, іноземна мова, логіка мислення. Учні відвідуватимуть танцювальний, вокальний, спортивний гуртки.

Ідея створення Школи народилася в садку №135, який з 1999 року працює за навчальною програмою, базованою на християнських цінностях. Цього року відбувся випуск дітей, котрі пройшли трирічну програму, а їх батьки зацікавлені у відповідному продовженні навчання. Батьки садочку, сестри-студитки, парафіяни Церкви Святого Михайла, священики стали тією активною групою, стараннями якої розпочинає свою роботу школа.

– Проектована школа мала б бути такою, де християнські цінності є пріоритетними, де панує любов, добро, мудрість і терплячість. Розміщення Школи в стінах древнього монастиря, чудової пам’ятки архітектури, поряд з діючою церквою Всіх Святих створить необхідну атмосферу сприйняття і настрій в учнів, – говорить пані Оксана Кочерган, директор Школи та провідник ідеї.

Школа Святої Софії буде школою, яка працюватиме за програмами індивідуалізованого навчання, які орієнтуються на особистість дитини. Вчителів та кадри підбиратимуть з допомогою Наглядової Ради. Фахівці, які працюватимуть в школі – цікаві особистості, які люблять свою професію, працю з дітьми і які можуть передати їм християнські життєвіцінності.

Ініціатори створення Школи Святої Софії сподіваються, що вона стане не тільки добрим порадником та вишколом для малюків, а й партнером, другом, колегою для іншихнавчальних установ, освітянських, релігійних, громадських та благодійних організацій, громади міста, місцевої влади.

Адреса нової школи: вул. Вічева, 2. Телефони для довідок: (03222) 78-30-54, 74-41-52.

Фонд розвитку дитячих можливостей "Наступна планета"


м. Львів, вул. Дрогобича 8/12

тел.: (03222) 64-03-62, 74-42-64

факс: (03222) 74-42-64

e-mail:
[email protected]

Фонд Розвитку Дитячих Можливостей "Наступна Планета" є неурядовою благодійною організацією, що створена в жовтні 1998 року (зареєстрована 16 квітня 1999 року). Діяльність Фонду спрямована на соціальний захист та підтримку розвитку дітей молодшого віку (дошкілля, молодший шкільний вік). Фонд працює в інтересах дітей та розвитку їх можливостей, зосереджуючи свою увагу також на їх батьках, опікунах, педагогах та інших дорослих особах, що працюють з дітьми.

Фонд постійно веде пошук ресурсів та нових можливостей для реалізації благодійних освітніх та навчальних програм. Для цього Фонд підтримує партнерські зв’язки з державними (бюджетними) освітніми закладами, установами, громадськими організаціями, комерційними та прибутковими організаціями.

Проводячи навчальну та просвітницьку діяльність, працівники Фонду пропагують принципи особистісно-орієнтованої громадянської освіти. Індивідуальний підхід до дитини, вільний вибір у діяльності, співпраця з батьками у реалізації навчальної програми, формування у дітей позиції громадянства, розуміння побудови державного устрою та діяльності – основні компоненти програм навчання для дорослих, що проводяться Фондом.

Фонд задіяний у проведенні дитячих свят та розвагових програм (фізичні вправи, творчі конкурси, інтелектуальні змагання) для дітей молодшого віку під час міських святкувань, у школах, садках, майданчиках.

Фонд проводить заходи, що проходять у рамках таких програм:
•  Інтеграція кримсько-татарської громади в українське суспільство (програма для вчителів)
•  Програма Білорусько-Українського Партнерства для освітніх працівників
•  Програми соціальної реабілітації дітей, які потребують піклування, подання допомоги дітям та їх батькам, які через свої фізичні або інші вади обмежені в реалізації своїх прав і законних інтересів.

Повідомлення Ігоря Бущенко (м. Львів)

Рекомендувати цей матеріал