Конкурси Освітньої програми Міжнародного фонду «Відродження»

10.07.2013

на проведення досліджень «"Управлінська вертикаль" в освіті: відповідальність, компетентність, підзвітність», «Державне замовлення у вищій освіті: ефективність, прозорість, підзвітність», «Шкільні фонди: на що витрачаються гроші батьків», «Розробка моделі ресурсного центру з інклюзивної освіти», «Вища освіта України: моніторинг інтеграції в європейський освітній простір». Останній термін подання проектів – 2 вересня.

Я прошу вибачення

10.07.2013

"Я впевнений, що визнання помилок минулого відрізняє модерні, дозрілі народи й суспільства від закомплексованих і відсталих. Так само стверджую, що чесна констатація правди робить нас сильнішими."

Безпам’ятство за етнічною ознакою

10.07.2013

На Волині в ці місяці 70 років тому винищували села, вбивали цивільне населення. Вбивали дітей за етнічною ознакою, і ніякий ширший контекст нам тут не допоможе.

Марш-бросок со дна ада

09.07.2013

Историки еще долго будут спорить о том, что было бы, если бы Андерс не покинул СССР; насколько присутствие его армии на советской территории могло бы повлиять на ход событий; как выглядела бы карта мира и какова была бы судьба восточной и центральной Европы.

Досвід ініціатив на користь збереження шкіл: матеріали проекту «Разом до збереження та розвитку освітніх послуг у малих громадах»

02.07.2013

Нове видання Східноукраїнського центру громадських ініціатив описує приклади діяльності чотирьох громад Сходу України, що за декілька місяців змогли вберегти свої школи від закриття та посприяли їх подальшому розвитку. Описані як стратегічні плани, так і тактичні дії реалізаторів адвокасі-ініціатив. Доступна електронна версія брошури

Українська школа потерпає від освітянської бюрократії, - опитування

30.06.2013

З коментарів до цієї публікації: "Школа працює не на дитину, а на чиновника", "То чому ж ми скаржимося один одному, але не піднімаємо це питання на всіх рівнях?..", "Полностью согласна, бумаги достали, администрация школы работает только на управление и бухгалтерию, ни шагу нельзя сделать в школе без согласования, разрешения... Учитель становится рабом в своей стране. А, как писали, раб способен воспитать только раба. Разве это нужно нашей стране???"

Держава порушує права учасників освітнього процесу, - опитування

30.06.2013

Результати експертного опитування "Право на освіту та права освітян: теорія та практика в Україні" свідчать про те, що в Україні постійно порушуються права учнів, студентів та освітян

Освітяни мають змогу отримати кваліфіковану правову допомогу юристів

29.06.2013

Консультації дозволять вирішувати проблеми, пов’язані із професійною діяльністю, захистом прав інтелектуальної власності, відносинами із адміністрацією, колегами, учнями, батьками, органами влади.

Настільна книга освітянина «Трудові та інші права у сфері освіти»

29.06.2013

Доступна електронна версія

Лекція свободи Наталії Яковенко

25.06.2013

"...для чого історикам взагалі інтелектуальна свобода? Тут відповідь, як на мене, однозначна: якщо він переступить рубіж допустимих втрат отих часток свободи, то рано чи пізно він перетвориться або на коліщатко в машині політтехнології, або на придворного співця чергової команди українських державотворців. І тут байдуже, під якими стягами яких кольорів працюють ці державотворці. Тому що місія науки – не обслуга і не оспівування. Місія науки, як закликав іще Грушевський – безперестанний скепсис..."

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль