Ювенальна юстиція: нечіткі визначення призводять до міфів

30.05.2012

Уповноважений президента з прав дитини в Україні Юрій Павленко виявив бажання розповісти читачам DT.UA про ювенальну юстицію, щоб розвіяти тим самим численні міфи, які супроводжують спроби впровадити її на всьому пострадянському просторі.

Студенти відвідали судове засідання в рамках факультативу «Знай і вмій захистити свої права»

30.05.2012

Центр права м. Котовськ організував студентам навчальних закладів міста екскурсію до міськрайонного суду. Студенти були присутніми на судовому засіданні та спілкувалися із суддею

Зростання – це не добробут

29.05.2012

Політики підвищують податки і скорочують видатки – на охорону здоров’я, освіту і пенсії. Хіба ми перестали мріяти про побудову пристойного суспільства? – запитує великий історик Тоні Джадт у величезному інтерв’ю, яке він дав перед смертю. В Америці це одна з найважливіших книжок останніх місяців

Трохи морального реалізму

29.05.2012

"Можна набити країну до верху неурядовими організаціями, але якщо у ній немає верховенства права, а правлячий клас є хижацьким, то усі досягнення не будуть мати особливого ефекту..."

«Школа права» для сільських вчителів Рівненської області

29.05.2012

РОГО «Комітет виборців України» продовжує до 10 червня прийом заявок на на участь в другій «Школі права» для вчителів правознавства сільських і селищних шкіл та секретарів сільських рад Рівненської області.

Відділ освіти вважає вчителя за безправного раба

21.05.2012

"…Для них головне – сліпа покора та беззастережне виконання їхніх наказів, навіть абсолютно безглуздих. Засипають школи зливою безглуздих паперів та ідіотських вказівок, вимагають безкінечних звітів, доскіпуються до кожної дрібниці. ...Чи вчитель-раб навчить і виховає вільного громадянина? Ні, в кращому випадку, він відтворить такого ж холуя, як і сам"

Публічна дискусія: «Лев Копелєв: Чого історія навчила мене?» у Львові (ВІДЕО)

16.05.2012

11 травня 2012 року в приміщенні Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» у Львові відбулася публічна дискусія: «Лев Копелєв: Чого історія навчила мене?», а також презентація нових видань ХПГ.

Діти в школах-інтернатах Чернігівської області

28.04.2012

Протягом грудня 2011 р. – квітня 2012 р. за ініціативою громадської організації М’АРТ (м. Чернігів) були відвідані заклади Чернігівської області, де постійно перебувають діти без батьків, у тому числі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування

Невдала книжка

28.04.2012

Володимир В’ятрович, Друга польсько-українська війна 1942–1947. Київ: Видавничий дім «Києво-Могилянська академія», 2011. 228 с.

Фотополювання на міліціонера: ліцензія не потрібна

27.04.2012

Не будемо блукати у заплутаних лабіринтах суперечливого українського законодавства, а просто обговоримо окремі моменти, які можуть допомогти в одвічному протистоянні журналіста й правоохоронця. Хоча чому лише журналіста – фіксувати дії правоохоронця за допомогою технічних засобів (відео-, фото-, аудіопристрої) має право будь-який громадянин України. Але, одразу уточнюю – не завжди і не всюди.

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль