«Самые опасные книги», исторические мифы и ответственность интеллектуалов

08.11.2013

"В своих монографиях Сергей Плохий и Кристофер Кребс рассматривают процессы конструирования базовых исторических мифов двух наций – немцев и украинцев..." Захватывающе интересная рецензия - образец на редкость прекрасного научного и литературного стиля

Право на привилегию

08.11.2013

«...Принцип коллективных прав означает, что член определенной группы достоин особого отношения именно потому, что принадлежит к этой группе. По сути речь идет о привилегиях. Они укладываются в классическую оруэлловскую формулу: "All animals are equal but some animals are more equal than others"...»

Всеукраїнський конкурс-огляд "Школа сталого розвитку 2013-2014”

23.10.2013

До участі в конкурсі запрошуються навчальні заклади: що мають кількарічний досвід роботи з освіти для сталого розвитку; в навчальний план яких системно запроваджені «Уроки для сталого розвитку»; навчально-виховну діяльність яких значною мірою спрямовано на формування сталого, екологічно дружнього стилю повсякденного життя у домашньому господарстві, школі та місцевій громаді; у навчальному закладі існує система моніторингу екологічного сліду школи: мають місце та відстежуються зменшення нераціонального енерго- та водо- споживання, викидання сміття та марних витрат сировини, сприяння переробці відходів тощо; у школі та місцевій громаді проводяться масові акції і заходи, пов’язані із презентацією досягнень та пропагандою сталого способу життя.

До засуджених на Львівщині завітав мандрівний фестиваль документального кіно про права людини

23.10.2013

Враховуючи позитивний досвід попередніх переглядів керівництвом управління ДПтС України у Львівській області прийнято рішення про створення у всіх підрозділах так званих «кіноклубів». На даний час опрацьовано типове положення про такі формування, вивчається можливість забезпечення його приміщенням на постійній основі та необхідним технічним обладнанням. Протягом фестивалю установи виконання покарань Львівщини продемонструють засудженим більшість із запропонованих організаторами фільмів, без обмеження доступу.

У Харкові розпочався фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

23.10.2013

Тих, хто бажає долучитися до організації кінопоказів Мандрівного фестивалю на Харківщині, просимо звертатися за телефоном: (067) 545-02-01, «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв».

Деякі вітчизняні виші перетворилися на «супермаркети» з продажу дипломів

06.08.2013

Але вони скоро відімруть через непопулярність серед роботодавців.

Тамара Эйдельман: «Большинство учебников не так ужасны. Они просто невероятно скучны и традиционны»

25.07.2013

Беседа Александра Чанцева об историческом образовании в школе с Тамарой Эйдельман - учителем истории, членом правления «Объединения преподавателей истории» (Москва)

Конкурс для журналістів на здобуття польсько-української премії

23.07.2013

Роботи журналістів мають бути присвячені боротьбі за демократію: відстоюванню свободи слова, розвитку самоврядування, встановлення прозорості в урядуванні, відстоюванні прав людини тощо

В΄язень власного сумління

19.07.2013

Рік без Василя Лісового

"Мамо, мене тут кончають"

12.07.2013

Такий SMS встиг відправити хлопець, якого катували в міліції на Сокирянщині.

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль