Cуд взыскал со школы 8 тыс. руб. в качестве компенсации морального вреда несовершеннолетнему

14.12.2007

Учительница не выпускала детей на перемену; если ученик забывал принести вторую обувь, она заставляла его все уроки сидеть в одних носках; опоздавшие дети стояли весь урок у двери, а в туалет ученики ходили строго по очереди...

Громадянська освіта убезпечить від насилля

07.09.2007

Так мусить бути, на думку одного з керівників харківської громадської організації «Освітній центр прав людини» Олеся Кусайкіна.

Розвиток у школярів навичок вирішення конфліктів ненасильницьким шляхом

31.10.2006

Програма "Медіація ровесників" дозволяє формувати у школярів навички співпраці, будувати ефективну систему вирішення конфліктних ситуацій у школі, створювати безпечне здорове середовище у шкільних колективах

Документи та матеріали судового процесу у справі М.Конобрицького і В.Посної (директора і помічника директора Першої української гімназії м. Краматорська)

24.10.2006

Апеляція на вирок Краматорського міського суду (26.05.2006). Резюме Amicus curiae Харківської правозахисної групи (31.07.2006). Ухвала Апеляційного суду Донецької області від 11 серпня 2006 р.

Кому потрібне держзамовлення на шкільні підручники?

03.02.2006

Обговорення на сторінках та форумі „Дзеркала тижня”

Моя точка зору на деякі проблеми шкільної освіти

02.08.2005

Шкільна освіта і зараз, як і раніше, будується за ієрархічною системою, і всі демократичні елементи у ній, на кшталт профспілок, учнівського самоврядування, батьківських рад, переважно залишаються суто бутафорськими.

Роль шкільних ЗМІ та учнівських проектів в реалізації права дитини на вільне висловлювання

02.08.2005

Завдання полягає в тому, щоб навчити дітей вільно висловлювати свої думки, почуття, ідеї, погляди.

Від учнівського самоврядування до самоврядування вчителів та батьків

02.08.2005

Навряд чи ми зможемо створити демократичну школу, якщо всі зацікавлені в цьому „співучасники” навчального процесу – учні, вчителі та батьки – не братимуть активної, а головне, реальної участі. Таку  можливість дає організація самоврядування: учнівського, вчительського, батьківського.

Итоговый отчет о проведении мониторинга Права человека в школах Украины

05.12.2001

Проект „Мониторинг соблюдения прав человека в общеобразовательных школах Украины“ был реализован Севастопольской правозащитной группой при финансовой поддержке Международного Фонда „Відродження“ и экспертной помощи Польского Хельсинкского Фонда по правам человека (Варшава).

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль