В΄язень власного сумління

19.07.2013

Рік без Василя Лісового

До 100-річчя Ігоря Муратова

06.08.2012

Це була дивовижна людина – добра, чесна, щира. Просто чудо, як він зберігся в ті страшні часи. І він був чудовим поетом. Пропонуємо увазі читачів декілька поезій майстра

In Memoriam. Пасіонарія: поетеса і дисидентка Ірина Калинець

04.08.2012

Вона була в числі перших, коли йшлося про обстоювання людської гідності й національних та релігійних прав. Її громадський голос звучав завжди потужно, вона обстоювала принципи, яким була вірна до кінця.

Публічна дискусія: «Лев Копелєв: Чого історія навчила мене?» у Львові (ВІДЕО)

16.05.2012

11 травня 2012 року в приміщенні Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» у Львові відбулася публічна дискусія: «Лев Копелєв: Чого історія навчила мене?», а також презентація нових видань ХПГ.

К 100-летию Льва Зиновьевича Копелева

10.04.2012

Предлагаем вниманию читателей три коротких неопубликованных рассказа Льва Копелева: "Исполнитель", "Повариха", "Отчаянная"

Бегство из лагеря смерти продолжается

23.12.2011

Восстание узников лагеря смерти Собибор историки называют единственным успешным восстанием за всю историю Второй мировой войны.

Як удар в лице дверми на протязі (Вацлав Гавел помер...)

22.12.2011

"Вацлав Гавел жив у правді всупереч загальному конформізму та нещирості. Він був письменником і дисидентом, діячем опозиції, писав п’єси і есеї. Його життя було схоже на сценарій фільму або цілу драму, натомість, його писання було реалізацією обов’язку інтелектуала, який не хоче вклонятися Цезареві"

Вінок Вацлаву Гавелу

21.12.2011

"Вацлав Гавел не боявся бути смішним в очах юрби. Він підтвердив християнську істину про силу, яка ховається в слабкості... Відхід Вацлава Гавела повинен підкреслити в очах світу його великий урок доброти, порядності та безкорисного служіння народові"

Вацлав Гавел: людина-епоха

20.12.2011

«Гавел зберіг людяність та інтелігентність, бо своє президентство ніколи не сприймав як панування, а завжди – як служіння. На тлі цього лицаря духу вся наша керівна еліта виглядає просто жалюгідно...»

Адам Михник о Вацлаве Гавеле

20.12.2011

"Он был свободен от гордыни, ненависти и фанатизма. В то же время был жестко настроен против диктатуры и стереотипов своего времени; находился в постоянном споре с конформизмом своих соотечественников"

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль