ЛИСТ ДО МІНІСТРА ОСВІТИ ПРО МОВУ

03.08.2005

Нам треба ретельно вивчати усі можливі шляхи залучення дітей до мови без примусу – якщо ми це зуміємо, через десять років мало хто захоче вимагати другої державної – краще ж бо мати другу рідну мову – і людина багатша, і країна дружніша.

Помаранчевий сплеск в шкільному самоврядуванні

03.08.2005

Я думаю, що молоді лідери в школах та коледжах мають розпочати серйозні дії за надання права голосу сімнадцятилітнім.

Благодійні фонди – запорука прозорого використання неурядових коштів у державних закладах освіти

03.08.2005

...Непідготовленість українського суспільства до кардинальних змін, консерватизм мислення та упереджене ставлення до інновацій з боку представників влади; страх батьківської громадськості, учнівських колективів до відстоювання власних прав; поширеність позиції „ви там починайте, а ми потім приєднаємося, якщо вам нічого за те не буде”, відсутність юридичних консультантів, які б спеціалізувалися на освіті. Мабуть, тому нашим кредо є: “Робиш – не бійся, боїшся – не роби!”.

Пошук альтернативних шляхів фінансування середньої освіти через фандрейзінг та побудову партнерських відносин

03.08.2005

Добре відома з радянських часів централізована командно-розподільча система управління школою не дозволяє повністю задовольняти потреби суспільства щодо рівня та якості базової освіти. Головна мета публікації – показати можливості, принципи діяльності, певні прийоми та методи як фінансового, так і адміністративного управління в системі освіти, які можуть запроваджуватись і вже знайшли своє втілення в конкретних ситуаціях.

Іспит з “обов’язкового страхування”

02.08.2005

...Я попросила показати мені документ, у якому написано, що кожен студент зобов’язаний кожного року платити по 12 гривень за страхування... Вони думали, що студентів можна дуже легко залякати...

Нідерланди – Україна: досвід студентського самоврядування.

02.08.2005

Ik hou van jou… Цю фразу (“Я тебе кохаю” голландською) повторювали українські студенти при прощанні.

Моя точка зору на деякі проблеми шкільної освіти

02.08.2005

Шкільна освіта і зараз, як і раніше, будується за ієрархічною системою, і всі демократичні елементи у ній, на кшталт профспілок, учнівського самоврядування, батьківських рад, переважно залишаються суто бутафорськими.

Роль шкільних ЗМІ та учнівських проектів в реалізації права дитини на вільне висловлювання

02.08.2005

Завдання полягає в тому, щоб навчити дітей вільно висловлювати свої думки, почуття, ідеї, погляди.

Від учнівського самоврядування до самоврядування вчителів та батьків

02.08.2005

Навряд чи ми зможемо створити демократичну школу, якщо всі зацікавлені в цьому „співучасники” навчального процесу – учні, вчителі та батьки – не братимуть активної, а головне, реальної участі. Таку  можливість дає організація самоврядування: учнівського, вчительського, батьківського.

Права дітей в Україні

17.05.2005

В рамках підготовки до Парламентських слухань „Про забезпечення прав та охорони здоров’я дітей в Україні” Комітет ВРУ з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства, Жіночий Консорціум України, Національна мережа в інтересах дітей, за інформаційно-технічної підтримки Інтернет-порталу „Громадський простір” проводять Інтернет-форум: „Як реально захищаються права дітей в Україні?” Запрошуємо взяти участь

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль