Последнее слово Михаила Ходорковского

03.11.2010

2 ноября экс-глава ЮКОСа Михаил Ходорковский выступил в Хамовническом суде Москвы с последним словом на процессе по своему "второму делу"

Украинская партизанская армия

20.10.2010

Задача историка - не осуждать или защищать, а только объяснять. Противостояние УПА и советских органов госбезопасности является типичным примером партизанской войны, где не действуют никакие конвенции, где самопожертвование сочетается со зверствами, а население оказывается между молотом и наковальней.

Без хабарів, начальства, сміття і Табачника

20.10.2010

На тлі справжніх проблем, які стоять перед системою освіти України, міністр Дмитро Табачник – дрібна величина. Такими ж дрібними є й вимоги, пов’язані з його відставкою.

Жорстокість і ластівки у французькій шкільній системі

15.04.2010

...Треба зробити так, щоб учні – всі учні! – могли чогось досягти під час свого навчання у школі. Байдуже чого, аби їм удалося здобути або відновити мінімум самоповаги. ...Слід урізноманітнити траєкторії так, щоб ті, хто псують процес, більше не опинялися в ситуації нескінченних невдач, що, врешті-решт, роблять їх агресивними та жорстокими.

Герой без Шенгенской визы

12.03.2010

Неужели так трудно осознать, что пресловутая толерантность – не пустая блажь ЕС, а необходимое условие мирного сосуществования в такой противоречивой стране, как Украина? Неужели так сложно отказаться от узколобого фанатизма в пользу трезвых компромиссов?

Вожди и их почитатели

19.12.2009

Изощренная схоластика, попытки отделить чистых от нечистых, борьба за образ белого и пушистого героя... Самих поклонников абсолютно не волнуют жестокие методы и число жертв. Восхищение покойными вождями неотделимо от психологических комплексов скромного обывателя - слабого, озлобленного, мечтающего о сильной руке, которая уничтожит всех, кто тебе не нравится.

40% дітей вважають: батьки порушують їхні права

26.11.2009

Міністр сім’ї, молоді і спорту Юрій Павленко навів дані, згідно з якими понад 50% дітей в Україні стверджують, що в родинах порушують їхні права – їхніх думок не беруть до уваги. 40 відсотків конкретизують свої претензії – права, мовляв, порушують власні батьки. Найчастіше це роблять саме вони, а також сестри і брати. 23% дітей заявили про порушення права на освіту. Чому маємо такі невтішні результати – у розмові з практикуючим психологом Дзвениславою Марцинишин.

Василь Стус та шкільна українська література

13.07.2009

"Те, що я бачу в підручниках сьогодні, — мене відверто лякає. Там немає живих людей. Є якісь кліше, дивні образи, що їх учительки нав’язують школярам ...Література, представлена у програмі, не може зацікавити серйозну дитину" (Інтервью з Дмитром Стусом в "Дзеркалі тижня")

Страна развитого трайбализма

10.07.2009

Племенная рознь – бич независимых африканских государств

Права человека: теология, идеология или политтехнология?

15.05.2009

О полемике христианских апологетов с представителями секулярного общества по проблеме "прав человека" - доклад на встрече богословов Русской Православной Церкви и Армянской Апостольской Церкви

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль