Скандал із Россолiнським-Лiбе та стан української iсторiї

05.03.2012

Україна гостро потребує критично-фахового обговорення ОУН. Саме уникання вiдвертого обговорення ОУН та масових вбивств цивiльного населення, якi вона здiйснила, лише бiльше провiнцiалiзують українську iсторичну науку, вiддаляють її вiд захiдних дослiджень i разом з тим створюють вакуум, котрий будуть використовувати дослiдники, що працюють молотом замiсть скальпеля в цiй делiкатнiй темi, будуючи собi iм’я на скандальностi.

Європа хвора

07.02.2012

Європа переживає цивілізаційну кризу, – каже професор Тадеуш Цеґєльскі (Польща)

Два года назад погиб Сергей Магнитский

16.11.2011

"...если они продолжат покрывать своих дружков, то потеряют остатки законности в глазах собственного народа и возможность выезжать за пределы страны"

Чеслав Мiлош та нова Європа

10.11.2011

Лекція А.Міхніка, яка відбулася 17 вересня 2011 р. у Львові під час XVIII Форума видавців. "Читати Мілоша сьогодні вкрай необхідно для того, щоб захиститися від хвилі націоналістичної фундаменталістської глупоти, від кітчу, від таблоїда, від хвилі рефлексійного поклоніння грошам, ринкові без людського обличчя і тому подібним явищам; для того, щоб сприймати світ з повною відповідальністю, як філософ, поет та інтелектуал"

Ліберальний націоналізм та його вороги

07.11.2011

"...Українські ліберали й самі істотно приклалися до власної поразки, не знайшовши адекватних і своєчасних відповідей на політичні та ідеологічні виклики. Вони так і не спромоглись ефективно дистанціювати себе у суспільній свідомості від націонал-радикалів і не зуміли привабити на свій бік поміркованих русофонів із протилежного табору"

Неонацизм і ВО «Свобода»

28.10.2011

Спочатку я очам своїм не повірив і гидливо відкинув посібник по навчанню соціал-націоналізму... Але яке відношення до цієї нацистської пропаганди має ВО "Свобода" – партія, яка в моєму місті домінує в міській раді? Переконаний – не всі розуміють, що відбувається...

Праворуч ворогів немає?

12.09.2011

Львів часто відчуває брак розуміння до себе. Хоча на останніх виборах до міськради перемогла дуже, дуже права партія, місто досі почувається скривдженим, коли його сприймають як осередок правого екстремізму, ксенофобії і вузьколобого націоналізму

Націоналізм шкодить. Краще творити культуру, ніж героїчно вмирати

16.08.2011

Люди, які звикли до ритуального плачу "Україна гине!" і бачать навколо одні змови, навіть не замислюються, наскільки далекою є занурена в історичне минуле ідеологія інтегрального націоналізму від сьогоднішніх потреб української нації

Интервью с Уильямом Браудером, главой инвестиционного фонда Hermitage Capital

06.06.2011

"...Я могу сказать за себя и за всех тех, кто знал Сергея Магнитского и пытался ему помочь, спасти его: его убийцы нажили себе врагов навеки. Никто из нас не оставит это дело, пока убийцы Сергея не наказаны, пока мы не добьемся справедливости. ...Организовать за пределами России трибунал, способный судить тех сотрудников российских правоохранительных органов, которые причастны к пыткам и убийству Сергея. В идеале эта модель сможет потом быть использована для юридического преследования других официальных лиц, совершивших схожие деяния по отношению к другим людям"

Інтелектуальні пікетерос

20.05.2011

Piqueteros - рух політичних активістів, який зародився в Аргентині всередині 90-х років, формою протесту котрих є блокування вулиць і шляхів. "Заборони і цензура унеможливлюють будь-які дискусії і перетворюють інтелектуальне життя на тавтологічний монолог, в якому ідеї занепадають і перетворюються на лозунги, банальності та кліше"

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль