Проти (схибленої) демократії

31.12.2020

"Проти демократії" - таку назву має незвичайна книга, український переклад якої вийшов у видавництві "Дух і літера". Докладніше про неї можна дізнатись з яскравої авторської передмови на сторінці видавництва. Книга є зразком високої культури недогматичного мислення та гарного літературного стилю, а також пропонує багато цікавих питань для обговорень і дискусій.

Роль директора у розвитку школи як центру громади

02.03.2017

Управлінська ефективність шкіл, роль директорів як лідерів шкіл, роль школи як центру, а не ізольованої інституції. ...Немає відкритих процедур щодо того, як діяти з вчителями, які не працюють ефективно. Тобто вчителі, чия кваліфікованість під сумнівом, часто залишаються на своїх посадах, не отримуючи додаткового супроводу чи навчання, що прямо впливає на результати учнів та репутацію вчительської професії.

Інструменти російської пропаганди у країнах Східної Європи – однакові

28.02.2017

В усіх країнах Східної Європи та в Україні російська пропаганда використовує практично однакові інструменти і меседжі. Змінюються лише деякі акценти, з огляду на специфіку ситуації у кожній конкретній країні. Такими виявилися результати досліджень фахівців із Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Молдови та України, презентовані у рамках конференції «Інформаційна війна в Інтернеті. Викриття і протидія прокремлівській дезінформації в країнах Центральної та Східної Європи»

«Не читав, але засуджую»: як деякі ЗМІ показали зміни у початковій школі

19.08.2016

Тема зміни програм початкової школи викликала величезну увагу ЗМІ. Поруч із коректними матеріалами на цю тему, у медіа вистачало й очевидної ангажованості щодо «зрадофілії»: чого варті лише страшилки «про червону ручку» та «скасування таблиці

Результати громадського аудиту забезпечення права на освіту внутрішньо переміщених осіб у Харківській області

10.04.2015

З січня по березень 2015 року на території м.Харкова, м.Чугуєва, Чугуївського та Печенізького районів Харківської області громадською організацією «Чугуївська правозахисна група» здійснювався громадський аудит забезпечення права на освіту внутрішньо- переміщених осіб.

Досвід ініціатив на користь збереження шкіл: матеріали проекту «Разом до збереження та розвитку освітніх послуг у малих громадах»

02.07.2013

Нове видання Східноукраїнського центру громадських ініціатив описує приклади діяльності чотирьох громад Сходу України, що за декілька місяців змогли вберегти свої школи від закриття та посприяли їх подальшому розвитку. Описані як стратегічні плани, так і тактичні дії реалізаторів адвокасі-ініціатив. Доступна електронна версія брошури

Разом до збереження шкiл у малих громадах

02.05.2013

До проекту Східноукраїнський центр громадських ініціатив долучив Воронезький Центр громадсько-активних шкiл «Іскра». Iнтерв’ю з директором «Іскри» Киреченковою Н.С.

Харківська область: Новочернещинську школу рятують за допомоги грантів

29.03.2013

Новочернещинці не стали чекати, коли на їхню школу повісять замок. Тим паче, що їм трапилась нагода залучити на підтримку свого навчального закладу благодійні кошти проекту спільної ініціативи Европейського союзу та ООН. Але для того, щоб отримати гроші, потрібно було створити у селі громадську організацію...

У Харківській області школи закриватимуть під гаслом «покращення» якості освіти

27.12.2012

Сокира «покращення якості освіти» зависла над понад 80 загальноосвітніми школами Харківщини.

Тренінг для освітян та активістів малих громад Сходу України, школи яких знаходяться під ризиком закриття

23.09.2012

Східноукраїнський центр громадських ініціатив запрошує команди шкіл сільської місцевості та малих промислових місць Луганської, Донецької та Харківської областей до участі в дводенному тренінгу «Організація кампаній громадського представництва задля збереження шкіл у власних громадах». Орієнтовне місце й дати проведення тренінгу – м. Луганськ, 19-20 жовтня 2012 р.

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль