Проект Концепції громадянської освіти та виховання в Україні

05.01.2013

Проект оприлюднено на офіційному веб-сайті МОНмолодьспорту України (рубрика «Громадське обговорення»). Пропозиції щодо проекту приймаються до 10 січня 2013 року

Про колективну відповідальність

20.12.2012

"Кожен європейський народ має у своєму минулому ганебні сторінки, про які він волів би забути (точніше, кожен окрім мого). Чи можна вимагати, аби люди, котрі не брали жодної особистої участи в цих недобрих справах, відчували провину і сором?.."

Історія нігерійського студента Олаолу Фемі - в онлайн ефірі

20.12.2012

21 грудня о 15.00 в онлайн-проекті "Події в третьому секторі" правозахисники та громадські діячі обговорюватимуть тему "Історія нігерійського студента Олаолу Фемі. Міжнародний резонанс". Учасники - Олександра Бінерт, Berlin Group for Human Rights in Ukraine; Таня Безрук, Фундація регіональних ініціатив - організаторка акцій на захист прав студента в Україні; Максим Буткевич, правозахисник (проект "Без кордонів").

Як не перетворити життя на пекло

12.07.2012

Класик світової філософії Чарльз Тейлор розставив деякі наголоси в розумінні сучасності на зустрічі в Українському католицькому університеті. І хоча йшлося ніби не про Україну, але певні паралелі очевидні.

Политика и совесть

30.12.2011

«Наша задача заключается в том, чтобы противостоять — бдительно, вдумчиво и внимательно, но в то же время с полной самоотдачей, на каждом шагу и повсюду — иррациональному импульсу анонимной, обезличенной и бесчеловечной власти: власти идеологий, систем, аппарата, бюрократии, искусственного языка и политических лозунгов»

Промова з нагоди відзначення Міжнародного дня прав людини

15.12.2011

"...Я знаю, що це питання болісне для багатьох людей і що упередження, які стоять на заваді захисту прав ЛГБТ, спираються на глибоко вкорінені особисті, політичні, культурні й релігійні переконання. І я стою зараз перед вами з повагою, розумінням і смиренністю... Чимало людей, зокрема і я, пережили глибокі зміни наших переконань у цій сфері протягом років, у міру того, як ми розмірковували про це, втягувались у діалоги й дебати і входили в особисті й професійні стосунки з людьми, які виявлялися геями..."

Розплавлення: не просто метафора

26.04.2011

Як і в Лас-Вегасі, небагато щасливчиків – банкіри, які ризикнули нашою економікою, і власники енергетичних компаній, які ризикнули нашою планетою – можуть опинитись у виграші. Але в середньому ми як суспільство, подібно всім азартним гравцям, програємо. Система, яка соціалізує втрати і приватизує здобутки, приречена на ризик поганого керівництва.

Книги и статьи, тексты которых можно скачать на сайте "Свободная среда"

24.02.2011

Среди классиков и современных авторов: Джон Локк, Джон Стюарт Милль, Бенджамин Франклин, Алексис де Токвиль, Томас Пейн, Генри Торо, Бенжамен Констан, лорд Джон Актон, Фридрих Хайек, Исайя Берлин, Милтон Фридман, Дина Каминская, Наталья Горбаневская, Лешек Бальцерович и другие

Гримаси «Чайної партії»

05.11.2010

Неправдою є те, що лише держава може надавати допомогу слабкому і беззахисному, брати на себе відповідальність за культуру та охорону здоров’я. У багатьох випадках громадяни роблять це краще і витрачають менше, ніж бюрократи

Без інформації немає демократії

30.06.2010

Вільний обіг та обмін інформацією у різних сферах життя виконує багато функцій у демократичному суспільстві.

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль