Арсений Рогинский: «Эта программа не только про историю»

09.02.2011

Выступление А.Рогинского, председателя правления Международного историко-просветительского, правозащитного и благотворительного общества "Мемориал" 1 февраля 2010 года и реакция на его выступление Президента РФ Д.Медведева.

Віртуальна правозахисна програма 2011

07.02.2011

Практичний курс для активістів громадянського суспільства, що працюють у сфері захисту прав меншин, організовує Minority Rights Group (MRG) - Група з прав меншин.

Україна відзвітувалась про дотримання прав дитини в ООН

02.02.2011

28 січня 2011 року уряд України відзвітувався щодо виконання Конвенції ООН з прав дитини під час 56 сесії засідання Комітету ООН з прав дитини, що відбулась в Женеві.

Александр Даниэль: Архивные документы должны быть доступны любым исследователям

27.01.2011

Известный историк политических репрессий и диссидентского движения в СССР - об условиях работы российских исследователей с историческими источниками, о роли и возможностях «Мемориала» в десталинизации общества, об отношении властей России к проблеме коммунистического террора, о спорных вопросах и общих учебниках истории

Всеукраїнський конкурс карикатур з прав людини

26.01.2011

Асоціація карикатуристів, Українська Гельсінська спілка з прав людини за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження” оголошують всеукраїнський конкурс карикатур за темою “Свобода слова, мирних зібрань та асоціацій”.

Ідея толерантності та історична освіта

25.01.2011

Неповага до носія іншої культурної (етнічної, релігійної тощо) традиції виростає, у суті своїй, з неповаги до іншої людини як такої... Толерантність ніколи не виросте з байдужості, а швидше викристалізується з конфлікту... Вона формується не відмовою від своїх ідей, а у виробленні вміння (мистецтва) жити з іншими людьми та іншими ідеями... Політики, дезорганізуючи суспільство, посилюючи відчуження і реваншистські настрої, намагаються зробити істориків співучасниками своїх інтересів, завдання ж істориків — утриматися від участі в такій не своїй грі...

Не віддамо минуле та майбутнє України в руки політиканів

25.01.2011

Професійні історики та викладачі історії проголосили створення громадського руху "Історична ініціатива" з метою запропонувати модель історичного примирення.

Как рассказывают историю детям в разных странах мира

21.01.2011

В России переиздали книгу французского историка, опубликованную во Франции почти 30 лет назад. Написанная в популярной форме книга поднимает важные вопросы преподавания истории в школе и фальсификации истории. Приводятся ссылки на полный текст первого издания.

Історик Джон-Пол Химка: «Розуміння минулого - важливіше за бандер і шухевичів»

21.01.2011

Професор історії Університету Альберти (Канада) розповідає про політичне використання Голодомору, можливу причетність членів ОУН і УПА в Голокості та еволюцію українського націоналізму.

Постійний наголос історії на гнобленні українців поглибить відчуття власної вторинності і меншовартості

20.01.2011

У Львові говорять про нову історичну політику України, яка зможе примирити, а не розділяти суспільство. На робочій зустрічі в Українському католицькому університеті близько сорока істориків з усіх регіонів України 14-15 січня обговорювали концепцію нового посібника з історії Україні «Разом на одній землі»

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль