СУЧАСНІ УКРАЇНСЬКІ ПРАВОЗАХИСНІ ОРГАНІЗАЦІЇ КОРОТКА ДОВІДКА ПРО ХАРКІВСЬКУ ПРАВОЗАХИСНУ ГРУПУ

30.12.1999

З РОБІТ ТРЕТЬОГО ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ (1998)

30.12.1999

"ЯКІ ПРАВА, ЯК ДИТИНА, Я РЕАЛЬНО МАЮ? ЯКИХ ПРАВ ПОЗБАВЛЕНІ ДІТИ УКРАЇНИ СЬОГОДНІ?" ТВІР-ЕСЕ Ю. ПОПИКА (М.ЛЬВІВ)

ПРАВА ЛЮДИНИ НА УРОКАХ ІСТОРІЇ 1. "ФРАНЦІЯ: 1815-1847". - Д.З.ВАЛИУЛОВ (М. МАКІЇВКА) 2. "СУЧАСНА ЮГОСЛАВІЯ: КРИЗА В КОСОВІ". - В.І.РОМАНЮК (М. МАКІЇВКА)

30.12.1999

КТО ТАКОЙ ГРАЖДАНИН? ЗАНЯТИЕ В СИСТЕМЕ "АЗИМУТ" ДЛЯ 7-ГО КЛАССА. Н.А.ДЖАНОВА (Г. МЕЛИТОПОЛЬ)

30.12.1999

СКАЗКА ЛОЖЬ, ДА В НЕЙ НАМЕК... РОЛЕВЫЕ ИГРЫ ДЛЯ 3-ГО КЛАССА. З.А.ФАЛИНА (Г.МЕЛИТОПОЛЬ)

30.12.1999

"ГАДКИЙ УТЕНОК", "СЕРАЯ ШЕЙКА", "МАЛЫШ И КАРЛСОН" ТРИ УРОКА ДЛЯ 2-ГО КЛАССА. В.И.РАСТОЛЬНАЯ (Г.ОДЕССА)

30.12.1999

30.12.1999

...Багато наших вчителів - педагогів від Бога - й раніше вчили дітей людинолюбству, навчали розрізняти дивні плоди з дерева пізнання добра і зла. Чи ж і сьогодні не вчать наші вчителі своїх учнів любити людей, природу, звірят? Чи не вчать поважати іншу людину, толерантно ставитися до іншої думки - іншими словами, чи не вчать любити свого ближнього? Тут проблематика прав людини не буде оранкою запущеної цілини, не відкриє новий світ, а лише допоможе розширити його горизонт, знайти інший ракурс, осучаснити педагогічну методику. Сучасний вчитель повинен опанувати здобутки світової цивілізації з тим, щоб творчо переробити їх, адаптувати до української ментальності й традицій.

...Порівняно легко розпочати викладання лише суто теоретичної, інформативної частини такого курсу, тобто історії правозахисного руху, основних документів у галузі прав людини (декларацій, конвенцій, угод тощо). Значно складніше втілити в життя морально-психологічну частину курсу, яка покликана виробити в дитині засади гуманізму, толерантності й цивілізованого співжиття. Таке завдання, по-перше, потребує відповідної підготовки самого вчителя, який сьогодні є плоттю від плоті нашого суспільства й не готовий бути прикладом декларованих засад. По-друге, це завдання вимагає також певної реформи системи освіти в Україні, яка сьогодні все ще несе в собі командно-адміністративні ознаки. Курс прав людини, поданий старою методикою викладання і непідготовленим учителем, може викликати результат, цілком протилежний до сподіваного.

Мирослав Маринович ("Права людини", К., 1996, 44 с.)

ПАМ’ЯТІ ОЛЕКСИ ТИХОГО, ЮРІЯ ЛИТВИНА І ВАСИЛЯ СТУСА ЄВГЕН СВЕРСТЮК. "ПРАПОР МАЄ СИЛУ ТОДІ, КОЛИ ЙОГО НЕСУТЬ" ВАСИЛЬ ОВСІЄНКО. "ПОВЕРНЕННЯ"

30.12.1999

ДОТРИМАННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ В УКРАЇНІ У 1998

30.12.1999

УРИВКИ З ДОПОВІДІ ДЕРЖДЕПАРТАМЕНТУ США З КОМЕНТАРЕМ Є.ЗАХАРОВА

ИЗ РАБОТ ТРЕТЬЕГО ВСЕУКРАИНСКОГО КОНКУРСА (1998) . "ДЕЛА НЕПРОЛЕТЕВШИХ ДНЕЙ... МИЛИЦИЯ, ЧУТЬ-ЧУТЬ О НЕЙ"

30.12.1999

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль