версія для друку

Громадянська Освіта, 2013,  №12

Посібники Ради Європи з питань демократичного громадянства та прав людини для вчителів

23.04.2013
джерело: www.coe.int

На сторінці сайту Ради Європи Education for Democratic Citizenship and Human Rights: "Living democracy" manuals for teachers доступні у форматі pdf три книжки в українському перекладі:

Educating for Democracy (2011) Навчаємо демократії (pdf - 7.83 Mb)
Базові матеріали з питань освіти для демократичного громадянства та прав людини для вчителів. Том І. – Редактори Рольф Голлоб, Петер Крапф, Вільтруд Вайдінгер.
Посібник адресовано викладачам та фахівцям-практикам з питань Освіти для демократичного громадянства та Освіти з прав людини (ОДГ/ОПЛ). У першій частині посібника подаються основні принципи ОДГ/ОПЛ та визначається їх практична сторона і користь для практики. У другій частині подаються рекомендації та інструменти для створення процесу конструктивного та інтерактивного навчання, підтримки та оцінювання учнів. Третя частина містить ресурсні матеріали з питань ОДГ/ОПЛ для вчителів та учнів.

Інші томи цієї серії пропонують навчальні моделі та матеріали з ОДГ/ОПЛ для учнів від початкової до старшої школи.

Growing Up In Democracy (2010) Зростаємо у демократії (pdf - 7.96 Mb)
Плани уроків для початкового рівня з питань демократичного громадянства та прав людини..
Книга адресована вчителям, які бажають включити ОДГ/ОПЛ у щоденне викладання своїх предметів. Дев’ять розділів по чотири уроки крок за кроком надають необхідні інструкції, містять роздаткові матеріали для учнів та базову інформацію для вчителя. Загалом посібник розрахований на повний річний навчальний план для учнів початкових класів, однак кожен урок сам по собі є закінченим и може бути використаний окремо. Посібник стане у нагоді тим, хто розробляє навчальні програми, методистам та вчителям-початківцям.
Редактори: Рольф Голлоб, Петер Крапф, Вільтруд Вайдінгер

Living in Democracy (2008) – Живемо в демократії (pdf - 21.3 Mb)
Посібник вміщує матеріали для викладання протягом навчального року для учнів 7-9 класу. Однак, кожен розділ є самостійною темою, що дозволяє використати його як окремий модуль. Посібник може бути використаний для підготовки вчителів та в системі післядипломної освіти з питань ОДГ/ОПЛ. Досвідчені вчителів можуть використати матеріали для реалізації власних ідей під час викладання.
Автори: Рольф Голлоб, Тед Хеддлестон, Петер Крапф, Дон Роу, Вім Таелман.

 

Також на сторінці Україно - швейцарського освітнього проекту «Сприяння розвитку освіти для демократії в Україні» доступний у форматі pdf в українському перекладі:

Для підвищення кваліфікації вчителів Посібник для підготовки вчителів з питань освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини (pdf - 9.29 Mb)
Автори: Рольф Голлоб, Едвард Хаддлестон, Петер Крапф, Марія-Хелена Салема, Ведрана Спажич-Вркаш. За редакцією Едварда Хаддлестона.

 

 

 

 

 

 

Скачати посібники у pdf:

Навчаємо демократії (7.8Mb)

Зростаємо в демократії (8 Mb)

Живемо в демократії. 1. Особистість та громада (7.5 Mb)

Живемо в демократії. 2-4. Беремо відповідальність. Участь. Сила та влада (6.6 Mb)

Посібник для підготовки вчителів (1.14 Mb)

Рекомендувати цей матеріал

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль