версія для друку

Громадянська Освіта, 2011,  №30
Нові видання

«Інтернет та нові можливості із залучення додаткових ресурсів для школи»

27.10.2011
джерело: totalaction.org.ua

Про можливості використання мережі інтернет у фандрейзинговій діяльності шкіл розповідається у новій книзі Східноукраїнського центру громадських ініціатив «Інтернет та нові можливості із залучення додаткових ресурсів для школи».

У посібнику висвітлено основні напрямки шкільної інтернет-практики США із залучення додаткових ресурсів, розглянуто особливості змістового наповнення рубрик для благодійників на шкільних веб-сайтах. Матеріал викладено у розрізі можливостей застосування цих сучасних практик вітчизняними освітніми закладами. Ознайомлення із таким широким досвідом іншої країни особливо актуальне у наш час, коли українські школи лише починають використовувати можливості глобальної мережі для свого розвитку.

Менеджери освіти зможуть адаптувати в діяльності своїх шкільних інтернет-представництв наведені у виданні приклади структури, змістового наповнення та дизайну цілих сайтів або окремих рубрик для шкільних спонсорів та донорів. Наведені кольорові ілюстрації надають уявлення про структуру та контент цих розділів. Рекомендації, розроблені авторами книги, стануть у нагоді при організації роботи із використання шкільного веб-сайту на користь розвитку партнерських зв’язків школи та усього навчального закладу в цілому.

Видання адресоване менеджерам освіти, представникам адміністрацій шкіл та шкільних громадських об'єднань, що займаються залученням позабюджетних коштів, співробітникам факультетів та курсів підвищення кваліфікації працівників освіти, представникам неурядових організацій, що працюють у сфері освіти, а також буде корисне для самоосвіти педагогів, які зацікавлені у розвитку та просуванні свого навчального закладу за допомогою інтернет-ресурсів.

«Сьогодні для українських шкіл інтернет вже не є дивиною, однак застосування його можливостей у фандрейзингу – доволі рідке явище. Але той ЗНЗ, який прагне бути конкурентоспроможним та мати привабливий імідж, йде в ногу із часом, рано чи пізно починає користуватися цим необмеженим інформаційним джерелом та ресурсом для діяльності. Тому ми впевнені, що цей новостворений посібник стане практичною підмогою для адміністратора навчального закладу у розрізі сучасних тенденцій в освітньому середовищі», - коментує вихід у світ видання його співавторка, керівник проекту Оксана Дрєпіна.

Видання створене за сприяння Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти й буде поширене серед районних/міських управлінь освіти, шкіл та бібліотечної мережі області. Безкоштовно отримати примірник книги можна в офісі Східноукраїнського центру громадських ініціатив або переглянути на сайті організації http://totalaction.org.ua/sites/default/files/bookik.pdf. Серед шкіл Луганщини також буде проведено конкурс на розробку кращого розділу для благодійника.

Книга побачила світ у рамках проекту Східноукраїнського центру громадських ініціатив «Інтернет-вікно для залучення ресурсів для школи» за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

Рекомендувати цей матеріал

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль