версія для друку

Громадянська Освіта, 2011,  №27
Демократія і освітня система

70% українських учителів вважають шкільну освіту посередньою

08.09.2011
джерело: www.civicua.org

Понад 70% українських учителів вважають стан загальної середньої освіти в країні досить посереднім. Про це свідчать результати опитування, яке провів Центр освітнього моніторингу в межах проекту “Громадський центр аналізу освітньої політики” за підтримки Освітньої програми Міжнародного фонду “Відродження”.

1, 6% опитаних вважають рівень шкільної освіти низьким, а 7, 2% взагалі не спромоглися оцінити його. Водночас 19, 2% учасників опитування вважають стан шкільної освіти в Україні достатнім як для розвиненої країни, а 0, 8% – високим.

43% методистів свою позицію обґрунтовують результатами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) випускників шкіл, у яких вони працюють. Майже 30% визначилися з опертям на власний досвід і досвід зарубіжних колег. 18, 5% методистів свою позицію базували на результатах моніторингових досліджень, 9% – на результатах олімпіад різного рівня.

Наприкінці минулого навчального року експерти провели анкетування методистів районних відділів освіти стосовно якості загальної середньої освіти. Всього було опитано 326 методистів суспільно-гуманітарного та природничо-математичного профілів, методистів із питань оцінювання, бібліотечних фондів і новопризначених фахівців зі всіх регіонів. Методисти, що взяли участь в анкетуванні, працюють учителями різних предметів у загальноосвітніх навчальних закладах. Вони мають різний вік (від 26 до 63 років) та стаж роботи на посаді (від 1 до 37 років).

Із повними результатами опитування можна ознайомитися тут.

Контакти: Центр освітнього моніторингу, (044) 521 24 72,

Мета Освітньої програми - сприяти системним змінам в освітній галузі України, спрямованим на її наближення до найкращих європейських практик, покращувати якість освіти, перетворювати її на засіб формування громадянського суспільства.

Джерело : Міжнародний фонд «Відродження»

Рекомендувати цей матеріал

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль