версія для друку

Громадянська Освіта, 2011,  №21
Оголошення та повідомлення

Діти відкриватимуть «Джерела толерантності» у полікультурному Мукачеві

22.07.2011
автор: Анна Ленчовська
джерело: www.tolerspace.org.ua

22 липня 2011 року 170 дітей 7-17 років з 23 національних громад України, Молдови та Білорусі візьмуть участь в урочистому відкритті Міжнародного міжнаціонального дитячого табору «Джерела толерантності», яке відбудеться у м.Мукачево у пансіонаті «Латориця».

Учасники табору – діти національних громад України, Молдови та Білорусі і діти-шукачі притулку та біженці – ангольці, асірійці, афганці, білоруси, болгари, вірмени, гагаузи, греки, євреї, кримські татари, киргизи, конголезці, корейці, іранці, молдавани, німці, поляки, росіяни, румуни, таджики, узбеки, чеченці, велика група українців, зможуть зануритися в національні та релігійні культури різних народів.

Вже четвертий рік до участі у програмі табору залучені шукачі притулку та біженці, які потрапили в Україну з Анголи, Афганістану, Ірану, Конго, Киргизстану, Узбекистану, Таджикистану, та інших «гарячих» точок планети.

Табір проводиться 22 липня-7 серпня Конгресом національних громад України (КНГУ) за підтримки Міністерства культури і туризму України, Посольства США в Україні, Євразійського єврейського конгресу, Міжнародного фонду «Відродження», Данської ради у справах біженців та інших благодійних організацій, спонсорів та приватних осіб.

Метою проекту є виховання міжнаціональної та міжконфесійної толерантності, протидія ксенофобії, формування активної громадянської позиції у дітей національних громад, поширення знань про національне розмаїття України та інших країн.
У таборі працюють педагоги національних громад України - фахівці, які пройшли спеціальну підготовку на семінарах КНГУ.

Табір працює за унікальною методикою занурення, яка передбачає щоденні заняття, під час яких всі учасники пробують жити як представники певної культури. У таборі також будуть проводитись День Пам’яті Трагедій різних народів, День Прав Людини і Громадянства.   На Фестивалі мов діти зможуть познайомитися з 15 мовами, які будуть викладати носії цих мов.


Графік проведення: 22.07 – День толерантності, 23.07 – Молдавський день, 24.07 – Кримськотатарський день, 25.07 – Болгарський день, 26.07 – Грецький день, 27.07 – Український день, 28.07 – Румунський день, 29.07 – Єврейський день, 30.07 – Екскурсія, 31.07 – Німецький день, 1.08 – Російський день, 2.08 – День пам
яті, 3.08 – День прав людини, 4.08 – Фестиваль мов, 5.08. – Вірменський день, 6.08 – Урочисте закриття.    


Довідка. Проект дитячого міжнаціонального табору «Джерела толерантності» діє з 2002 року. Табір відбувається влітку та триває в залежності від фінансування від 15 до 21 дня. Місце проведення постійно змінюється, щоб  унікальну методику роботи з дітьми різних національних громад побачили в усіх куточках  України та щоб учасники табору познайомилися з особливостями різних регіонів. Для участі в таборі діти виконують конкурсну роботу та рекомендуються національною громадою. В 2006-2008 роках впродовж літа Конгрес національних громад України провів по дві зміни табору. В проекті взяли участь близько 2400 дітей з 25 національних громад України, Білорусі та Молдови. Оволоділи методикою проведення дитячого міжнаціонального табору «Джерела толерантності» більше 1
40 педагогів, в т.ч. з Молдови, Польщі, Білорусі. Більше про проект за адресою в Інтернеті  www.tolerspace.org.ua

КОНТАКТНІ ТЕЛЕФОНИ ДЛЯ ДОВІДОК:
Наталія Бакуліна – директор табору –
067-936-93-21
Анна Ленчовська – методист табору – 8-050-3524863,

Рекомендувати цей матеріал

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль