Внаслідок студентських протестів плату за гуртожитки не підвищили!

13.05.2011
джерело: direct-action.org.ua

Адміністрація Київського національного університету ім. Шевченка відмовилась від планів підвищення цін за гуртожитки. Це стало наслідком студентської акції протесту, що відбулась півтора місяці тому.

Про те, що оплату не підвищуватимуть, стало відомо вчора, коли мешканці гуртожитків отримали платіжні рахунки за квітень із старими розцінками. Раніше адміністрація вишу планувала починаючи з квітня збільшити оплату в 2, 5 рази.

Нагадаємо, 29 березня студенти університету вийшли на акцію протесту, організовану Незалежною студентською профспілкою “Пряма дія”. Вони вимагали залишити ціни за гуртожитки на попередньому рівні, а також надати повний фінансовий звіт про формування цін. “Це перемога всіх студентів університету, і насамперед тих, взяв участь у вуличних подіях. Влада, в тому числі й влада університетська, боїться самоорганізації студентів. Вона боїться організованих протестів, тому готова йти на поступки. Лише після масових акцій адміністрація переглянула свої плани”, - заявляють в профспілці “Пряма дія”.

Зараз мешканці гуртожитків сплачують за проживання від 75 до 140 гривень в залежності від розмірів кімнат. Після підвищення максимальна ціна мала скласти 212 гривень, а основна частина студентів була б змушена платити 196 гривень.

“Водночас адміністрація не виконала своєї обіцянки оприлюднити докладну калькуляцію формування ціни за проживання. Під час акції протесту проректор Володимир Шевченко в присутності журналістів пообіцяв, що у тижневий термін ця інформація з'явиться на сайті КНУ. Однак, калькуляції на сайті досі немає. Вочевидь, начальству вишу є що приховувати від студентів”, - додають у незалежній профспілці.

Нагадаємо, плановане підвищення мало стати вже другим за останні півтора роки. На початку 2010 року плата за гуртожитки КНУ також зросла вдвічі.



Незалежна студентська профспілка “Пряма дія”

Рекомендувати цей матеріал

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль