200 дітей із 17 національних громад України - учасники табору «Джерела толерантності»

18.08.2010
джерело: www.civicua.org

200 дітей семи-сімнадцяти років із 17 національних громад України, Білорусі, Грузії, Вірменії та Молдови взяли участь в урочистому відкритті міжнародного міжнаціонального дитячого табору «Джерела толерантності» в Ясені поблизу Говерли на базі пансіонату «Високі Карпати». Табір працюватиме до 28 серпня.

Учасники табору — діти національних громад України: білоруси, болгари, вірмени, греки, євреї, кримські татари, іранці, молдовани, німці, поляки, росіяни, грузини, румуни, татари, чеченці і велика група українців — дістали чудову нагоду зануритися в національні та релігійні культури різних народів, отримати «живі» уроки міжнаціональної толерантності, а головне — подружитися. Вже третій рік до участі в програмі табору залучено дітей-біженців, які потрапили в Україну з Анголи, Афганістану, Ірану та інших «гарячих» точок планети.

У таборі працюють педагоги національних громад України — фахівці, які пройшли спеціальну підготовку на семінарах Конгресу національних громад України. Цього року в таборі стажуватимуться шестеро педагогів з Грузії та Вірменії. До його організації долучилися Конгрес національних громад України за підтримки Міністерства культури і туризму України, Євразійський єврейський конгрес, Міжнародний фонд «Відродження», благодійні спонсори та приватні особи, котрі реально вболівають за виховання міжнаціональної та міжконфесійної толерантності, формування активної громадянської позиції, поширення знань про національне розмаїття України та інших країн.

Табір працює за унікальною методикою «занурення»
, яка передбачає щоденні заняття, під час яких всі учасники табору пробують жити як представники певної культури. У таборі також будуть проводити заходи до днів пам’яті трагедій різних народів, до Дня прав людини і до Дня незалежності України.

Довідка «Галичини»: Проект дитячого міжнаціонального табору «Джерела толерантності» діє з 2002 року. Він відбувається влітку та триває залежно від можливостей фінансування 15—21 день. Місце проведення постійно змінюється, щоб показати унікальну методику роботи з дітьми різних національних громад в усіх куточках України та щоб учасники табору також могли побачити різні регіональні особливості. Для участі в таборі діти виконують конкурсну роботу, рекомендує їх національна громада. В 2006—2008 роках впродовж літа Конгрес національних громад України провів по
дві зміни табору. В проекті змогли взяти участь близько 2 200 дітей з більш ніж 18 національних громад України, Білорусі та Молдови. Оволоділи методикою проведення дитячого міжнаціонального табору «Джерела толерантності» понад 130 педагогів з Молдови, Польщі, Білорусі.


Джерело : Коломия ВЕБ портал

Див. також сайт проекту - http://www.tolerspace.org.ua/

Рекомендувати цей матеріал

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль