версія для друку

Громадянська Освіта, 2009,  №03
Різне

Як перевірити, чи не зареєстровано організації з такою ж назвою?

03.02.2009
джерело: www.civicua.org
На сьогодні єдиноможливим способом перевірки наявності найменування організації (юридичної особи) у Єдиному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців є подання заяви на резервування найменування юридичної особи.

Це дозволяє зекономити кошти та час під час реєстрації громадської організації. Адже заява на реєстрацію та усі документи готуються під певну назву організації, якщо така уже існує, втраченими будуть кошти на нотаріальне посвідчення підписів засновників на заяві та складення документів.

Для цього слід подати за заяву, зразок якої додається, а також квитанцію про сплату мита за резервування імені юридичної особи, що на сьогодні складає 34 гривні. Подають документи до державного реєстратора юросіб та фізичних осіб-підприємців. Відповідні управління діють при виконкомах міських рад міст обласного значення чи райадміністраціях. Місце резервування значення немає, воно може проводитись у держреєстратора на всій території України. Також в управліннях є відповідні дані про рахунки, на які слід переказати сплату коштів за резервування. Для резервування потрібна тільки одна людина, під час подання слід мати із собою паспорт.

Якщо буде встановлено, що така назва існує, можна до найменування додати ще слова, щоб назва була відмінною. Наприклад, якщо Ви хочете найменування для організації «Надія», а воно зайняте, назвіть організацію «Надія на нове життя», «Нова надія» тощо. Це вже вважається іншим найменуванням юридичної особи.

Джерело : Портал "Юрист НГО"

Додаток : Зразок заяви на резервування найменування юридичної особи – doc-file (36.864 kb)

Рекомендувати цей матеріал

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль