версія для друку

Громадянська Освіта, 2002,  №06
Різне, Релігія і школа

ЗВЕРНЕННЯ членів Всеукраїнської асоціації викладачів історії та суспільних дисциплін "Нова Доба" до педагогічних працівників, батьків, всіх виборців України

06.12.2002


Незабаром в Україні відбудуться чергові вибори народних депутатів, що стануть для нас, громадян України, ще одним випробуванням на громадянську зрілість. Чи віримо ми у власні сили, вагомість свого голосу, передвиборчі програми кандидатів? Це та багато інших запитань постають перед нами напередодні виборів. Через декілька років до виборчих дільниць прийдуть вже наші вихованці. Чи будуть вони здатні здійснити усвідомлений та незалежний суспільний вибір? Чи зуміємо ми, дорослі, стати для своїх дітей гідним прикладом, підготувати їх до цього важливого кроку?
Розуміння того, що наші діти – майбутні виборці, змушує нас виховувати в них певні громадянські уміння й цінності задовго до досягнення ними віку виборців. Виходячи з того, що вибори в Україні відбуватимуться в березні 2002 року, ми, вчителі України, вважаємо за необхідне взяти активну участь у передвиборчому процесі з метою стимулювання громадської активності дорослого електорату, забезпечення демократичного виборчого процесу, підготовки підростаючого покоління до здійснення зваженого суспільного вибору в майбутньому.
Саме з цією метою Всеукраїнська Асоціація "Нова Доба" розпочала проект "Молодь обирає майбутнє", який дасть змогу учням не тільки оволодіти необхідними знаннями про вибори, а й здобути практичний досвід громадської дії. У рамках цього проекту пропонується проведення у школах України низки тематичних заходів, спрямованих на оволодівання учнями та їхніми батьками необхідними знаннями, практичними вміннями та навичками свідомої участі у виборах та подальшого впливу на процес прийняття суспільних рішень.
Ми, члени Всеукраїнської Асоціації "Нова Доба", громадського об’єднання вчителів суспільних дисциплін, закликаємо усіх педагогів, батьків, учнів взяти активну участь у передвиборчому процесі з метою стимулювання громадянської активності дорослого електорату, забезпечення демократичного виборчого процесу, підготовки молоді до здійснення нею зваженого суспільного вибору у майбутньому.
Ми – за демократичну, вільну, соборну Україну! Тож підтримаємо на наступних виборах тих кандидатів у депутати, ті політичні партії та блоки, які гідно представлятимуть і захищатимуть наші інтереси, інтереси наших дітей в органах влади.

(Звернення прийнято на зборах членів Асоціації "Нова Доба" у рамках семінару "Молодь голосує за майбутнє", м. Чернігів, 23 лютого 2002 року)

Рекомендувати цей матеріал

X




забув пароль

реєстрація

X

X

надіслати мені новий пароль