Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=976002678


Проект «Українська мережа громадянської освіти»

05.12.2000

Бюро з питань Освіти та Культури Держдепартаменту США (ECA) разом з Радою Міжнародних Наукових Досліджень та Обмінів (IREX) з 15 вересня 2000 року з приємністю оголошують відкритий конкурс малих грантів проекту «Мережа громадянської освіти в Україні» (UCEN) в рамках Програми розширення доступу та навчання в Інтернет (IATP). До участі у конкурсі запрошуються випускники програм ECA, а також партнери UCEN/IATP.

Партнери UCEN/IATP – це загальноосвітні середні заклади, українські неурядові організації (NGO), інститути підвищення кваліфікації педагогічних кадрів та всі інші, хто має досвід викладання суспільних дисциплін та зацікавлений у розвиткові громадянської освіти і є резидентами України. Особливий пріоритет матимуть партнери IATP/UCEN з міст середнього розміру (50000 – 250000 мешканців).

Мета програми малих грантів UCEN полягає у інтегруванні Інтернет та інших електронних ресурсів у процес розвитку громадянської освіти. Пропозиції повинні включати Інтернет-відносні компоненти і бути спрямованими на розвиток змістовної частини з громадянської освіти.

Максимальний розмір грантів не може перевищувати $5000; основна частина коштів повинна бути використана на закупівлю обладнання. Однак аплікант мусить продемонструвати, що існує реальна необхідність у комп’ютерному обладнанні. Будь ласка, зважте на те, що всі IATP-центри надають вільний і відкритий доступ до різних технічних ресурсів. Тому апліканти, які проживають або працюють поблизу центрів вільного доступу до Інтернет, повинні особливо детально пояснити, чому вони потребують комп’ютерне обладнання на додаток до того, що можуть забезпечити IATP-центри.

За умовами цього конкурсу не підлягає фінансуванню заробітна платня. Однак грантова програма передбачає одноразові гонорари.

Всі успішні пропозиції дозволять місцевим випускникам програм та партнерам IATP/UCEN створити нові партнерства за допомогою Інтернет і організувати доступ до локальних Інтернет-ресурсів; започаткувати і підсилити існуючі віртуальні ресурсні центри з громадянської освіти; забезпечити вільний доступ до Інтернет визнаним професіоналам у галузі громадянської освіти; організувати тренінгові програми чи проекти з дистанційного навчання; створення веб-сайтів та інші ініціативи, що будуть підтримані відбірковим комітетом IREX, ECA та Відділом Преси, Освіти та Культури Посольства США у Києві (PAS).

Учасники конкурсу повинні орієнтуватися на наступний розклад:

Прийом аплікаційних форм – до 30 жовтня

Робота відбіркової комісії – з 30 жовтня по 30 листопада

Оголошення переможців – 30 листопада.

Всі гроші повинні бути використані переможцями до 30 квітня 2001 року. Аплікаційна форма повинна бути заповнена (надрукована або від руки) українською та англійською мовами (кожна версія в двох примірниках) та в електронному вигляді (кожна версія).

Аплікаційні форми у електронному вигляді, а також розклад семінарів-консультацій ви можете знайти на сервері проекту UCEN/IATP : http://www.iatp.org.ua/cen/index.html

чи отримати електронною поштою за запитом на e-mail: [email protected]

Для отримання аплікаційних форм, консультацій з приводу змісту та порядку заповнення аплікацій, подачі готових проектів, будь ласка, звертайтеся на семінарах-консультаціях, розклад яких Ви можете знайти за адресою:

http://www.iatp.org.ua/cen/index.html.

Контактна інформація:

у Києві: - вул. Грушевського 4, к. 301, Асистент проекту UCEN– Тетяна Дьомкіна, e-mail: [email protected] , тел. (044) 229 3479;

у Харкові:- Регіональний координатор проекту для Східної України – Ірина Євдокимова, e-mail: [email protected];

у Львові:- Регіональний координатор проекту для Західної України – Ніна Ржевська, e-mail: [email protected]

Запрошуємо до співпраці!

Рекомендувати цей матеріал