Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=946552959


Урок 18 Як Конституцію було застосовано для організації нового уряду?

30.12.1999

(МИ, НАРОД... ГРОМАДЯНИН І КОНСТИТУЦІЯ
Центр громадянської освіти, Calabasas, USA, 1995 )

РОЗДІЛ ТРЕТІЙ:
ЯК НА ОСНОВІ ВТІЛЕНИХ У КОНСТИТУЦІЇ ЦІННОСТЕЙ І ПРИНЦИПІВ ФОРМУВАЛИ АМЕРИКАНСЬКІ ІНСТИТУТИ І ПРАКТИКУ?

Мета розділу

Конституція являла собою план створення і функціонування нового уряду. Вона описувала структуру федерального уряду, його повноваження, а також їх обмеження. Треба розуміти, що батьки конституції умисно виписали її як загальну схему діяльності уряду. Вони опустили чимало другорядних питань, які напевно мали постати у майбутньому. У цьому розділі ви дізнаєтеся, як було організовано уряд згідно з Конституцією. Ви дізнаєтеся також, як було додано до Конституції Білль про права. Крім цього, ми висвітлимо деякі не передбачені батьками конституції події, які справили значний вплив на сьогоднішній спосіб правління країною.

УРОК 18

Як Конституцію було застосовано для організації нового уряду?

Мета уроку

У цьому уроці пояснено заходи, яких вжила перша сесія Конгресу для обрання президента і віце-президента, забезпечення фінансування нового уряду, складання Біллю про права, а також для організації виконавчої і судової влади.

По закінченні цього уроку ви повинні вміти пояснити, як Конституція визначає загальну структуру федерального уряду, а які питання вирішує сам уряд. Ви також повинні вміти пояснити, як перша сесія Конгресу застосувала Конституцію для обрання президента і віце-президента, а також стягнення коштів для фінансування нового уряду. Ви повинні вміти описати організацію Конгресом виконавчої влади та її дальше розширення. Крім цього, ви повинні вміти описати, як Закон про судоустрій 1789 року встановив федеральну судову систему. Нарешті, ви повинні вміти пояснити, як було додано до Конституції Білль про права.

Терміни, які треба знати
бюрократія
федеральний районний суд
Закон про судоустрій 1789 року
кабінет президента

Якими були завдання першої сесії Конгресу?

Новообрані сенатори і члени Палати представників зібралися у Нью-Йорку на першу сесію Конгресу в квітні 1789 року і розпочали свою роботу. Вони мали виконати п’ять завдань:

* обрати нового президента і віце-президента

* забезпечити кошти для уряду

* організувати виконавчу владу

* організувати судову владу

* скласти Білль про права

Як Конгрес виконав ці завдання у межах конституційних принципів?

1. Обрання нового президента і віце-президента. Стаття ІІ Конституції описує виконавчу гілку федерального уряду. Розділ 1 цієї статті визначає порядок обрання президента і віце-президента. Вибірників призначають законодавчі органи штатів; ці вибірники голосують за кандидатів. Після збору бюлетенів голова Сенату має наглядати за їх підрахунком. В 1789 році голосування засвідчило, що президентом обрано, як і очікували, Джорджа Вашингтона. Джон Адамс, який посів друге місце за кількістю поданих голосів, став віце-президентом.

2. Забезпечення коштів для уряду. Першу сесію Конгресу спіткала серйозна проблема - федеральний уряд не мав жодних прибутків. Пошуки джерел прибутків були нагальною справою. Вирішивши, які податки треба стягувати, окрім мита на довіз, Конгрес мав визначити також спосіб їх стягнення. Чимало делегатів першої сесії Конгресу вважали, що стягнення прибутків буде одним з найважливіших досягнень. Вони неохоче зупиняли обговорення цієї проблеми і вважали, що її треба розв’язати навіть перед розглядом такого важливого документа, як Білль про права.

3. Організація виконавчої влади. Конституція доручила Конгресу організувати виконавчу владу. Коли Конгрес таки зібрався на першу сесію, його членів неабияк обходили проблеми контролю над виконавчою владою і запобігання одержанню президентом надмірних повноважень. Це далося взнаки у дебатах про звернення до президента. Спочатку пропонували, щоб до нього зверталися або представляли як „Його високість, Президент Сполучених Штатів Америки“. Але вирішили, що таке звернення буде недоречним, адже Америка є республікою, а не монархією. Натомість Конгрес згодився на простіший, демократичніший титул „Президент Сполучених Штатів“.

Перша сесія Конгрес створила три міністерства для завідування справами виконавчої влади. Керівники цих міністерств мали призначатися президентом і звалися „секретарями“. Ці вищі урядовці відігравали дуже важливу роль за правління президента Вашингтона, який використовував секретарів як особистих радників. Лише у 1830-і роки, за правління президента Джексона, вони дістали загальну назву кабінету президента. Першими міністерствами та їхніми секретарями стали:

* Міністерство закордонних справ - Томас Джеферсон став першим міністром закордонних справ. Це міністерство відповідало за зносини з іншими державами, а також за численні внутрішні справи, як-от реєстрацію патентів та авторських прав.

* Міністерство оборони - першим міністром оборони став Генрі Нокс. Це міністерство відповідало за національну безпеку.

* Міністерство фінансів - Александер Гамілтон став першим міністром фінансів. Це міністерство відповідало за залагодження фінансових справ федерального уряду.

Окрім цих трьох осіб, Едмунда Рендолфа обрали міністром юстиції. Він мав вести у Верховному Суді всі справи, однією із сторін яких був федеральний уряд, а також давати юридичні поради президентові та іншим керівникам виконавчої влади.

Сьогодні структура виконавчої гілки федерального уряду далеко складніша, ніж у перші роки незалежності. Коли Томас Джеферсон був президентом, у 1801-1809 роках, у трьох міністерствах працювало 2210 осіб. На середину 1990-х років у 14 міністерствах і численних інших установах виконавчої влади працювало понад три мільйони осіб.

Конституція не згадує про федеральну бюрократію - невиборних службовців та організації, що здійснюють політику уряду. Батьки-засновники, мабуть, не очікували, що виконавча влада так розростеться і візьме на себе стільки обов’язків. Втім схема організації уряду, викладена в Конституції, досі успішно долає нові виклики. Щоб краще зрозуміти сучасну структуру виконавчої влади, розглянемо спрощену схему її організації, наведену нижче.

Виконавча влада

Президент Віце-президент

Міністерство сільського господарства

Міністерство торгівлі

Міністерство оборони

Міністерство освіти

Міністерство енергетики

Міністерство внутрішніх справ

Міністерство житлового будівництва і розвитку міст

Міністерство охорони здоров’я і соціальних послуг

Міністерство юстиції

Міністерство праці

Міністерство закордонних справ

Міністерство транспорту

Міністерство фінансів

Міністерство в справах ветеранів

Незалежні управління і державні корпорації

Чому виконавча влада розрослася настільки більше, ніж передбачали батьки конституції?

4. Організація судової влади. Стаття ІІІ Конституції твердить, що „судова влада Сполучених Штатів належить єдиному Верховному Суду і тим нижчим судам, що згодом встановить... Конгрес.“ Батьки конституції вписали лише цю дуже загальну вказівку і доручили першій сесії Конгресу організувати систему федеральних судів.

Конгрес виконав це завдання, ухваливши закон, відомий як Закон про судоустрій 1789 року. Він встановив два види федеральних судів нижчого щаблю, ніж Верховний Суд.

* Конгрес встановив федеральні районні суди у кожному штаті. Ці федеральні суди мали розглядати як перша чи остання інстанція численні справи щодо Конституції, федеральних законів, а також суперечки між громадянами різних штатів.

* Конгрес встановив систему виїзних окружних судів, які розглядали справи про тяжкі кримінальні злочини. Ці суди могли також розглядати апеляції на присуди районних судів і переглядати їх в разі припущення процесуальних помилок. До 1891 року, коли було встановлено окружні апеляційні суди, виїзний окружний суд мав у своєму складі окружного суддю і члена Верховного Суду США.

Окрім системи федеральних судів, встановлених Конституцією і Конгресом для розгляду справ за участю федерального уряду, кожен штат мав власні суди, встановлені законодавчими органами штатів для розгляду справ згідно із законами цих штатів. Ця система федеральних судів і судів штатів і досі має таку саме структуру, як і в 1789 році.

Сьогодні Верховний Суд США відіграє важливу роль у федеральному уряді. Але спочатку його роль була далеко менш важливою. Один із перших суддів, Джон Ратледж, за два роки не відвідав жодного засідання Верховного Суду. Перший голова Суду, Джон Джей, присвятив роботі не більше часу: цілий рік він провів в Англії, виконуючи дипломатичну місію, і двічі балотувався на посаду губернатора штату Нью-Йорк. Наступний голова Верховного Суду, Олівер Елсворт, пішов у відставку в 1800 році. Ніхто не вважав Верховний Суд важливим складником федерального уряду.

5. Складання Біллю про права. Як відомо, під час змагань за ратифікацію Конституції штатами, цей документ піддавали критиці за брак біллю про права. У відповідь на цей закид, федералісти погодилися додати білль про права, скоро буде встановлено новий уряд.

У своїй інавгураційній промові від 30 квітня 1789 року Джордж Вашингтон закликав Конгрес відповісти на повсюдну вимогу додати до Конституції білль про права. Коли Конгрес зібрався на першу сесію, Джеймс Медисон вирішив виконати обіцянку, дану федералістами під час змагань за ратифікацію. Він усвідомлював, що чимало людей досі ставилися до нового уряду з недовірою. Вони пильно стежили за додержанням федералістами своїх обіцянок.

Судова система Сполучених Штатів Америки

Верховний Суд Сполучених Штатів Америки

Апеляційні суди Сполучених Штатів

12 округ

Апеляційний суд Сполучених Штатів для Федеральної округи

Апеляції з судів штатів у 50 штатах, Верховного Суду Пуерто-Ріко та апеляцій-ного суду округи Колумбія

Податковий суд США і різні адміні-стративні установи,

Федеральна торгівельна комісія,

Національна рада з трудових відносин,

Служба іміграції і натуралі-зації

Районні суди США з місцевою чи федераль-ною юрисдик-цією

Гуам

Віргінські острови

Північні Маріанські острови

Районні суди США виключно із федераль-ною юрис-дикцією

89 округ у 50 штатах

1 в окрузі Колумбія

1 у Пуерто- Ріко

Суди США в справах про банкрутство

Суд США з міжнарод-ної торгівлі

Адміністра-тивні органи

Рада з систем запомоги

Рада з

Апеляцій у контрактах

Ради з

Патентів і торгівель-них марок

Комісія з міжнарод-ної торгівлі

Чому судова система США розвинулася у далеко складнішу за окреслену батьками конституції?

Медисон насамперед згрупував понад 200 поправок, запропонованих штатами під час дебатів про ратифікацію. Більшість із них можна поділити на дві групи:

* ті, що накладали додаткові обмеження на повноваження федерального уряду;

* ті, що захищали особисті права.

Під час подання Біллю про права Медисон подбав про виключення будь-яких пропозицій, здатних обмежити повноваження федерального уряду на користь штатів. Це змусило деяких антифедералістів, як-от Патрика Генрі, відкинути Медисонівську редакцію Біллю про права. Проект Медисона не містив багатьох пропозицій штатів, спрямованих на захист особистих прав, наприклад, свободи вірувань, слова, друку, зборів, а також прав на подання петицій і суд присяжних. Ухвалення Біллю про права переконало достатню кількість антифедералістів підтримати уряд, тому рух за скликання другого установчого конвенту швидко вгаснув. Тепер новий уряд міг зайнятися іншими важливими питаннями.

Перевірка і використання уроку

1. Наведіть приклади важливих проблем, що мала розв’язати перша сесія Конгресу 1789 року?

2. Які міністерства створив Конгрес для здійснення виконавчої влади федерального уряду? Які обов’язки виконувало кожне з цих міністерств?

3. Як ви визначите термін „бюрократія“? Як змінилася федеральна бюрократія від часів президентства Джеферсона?

4. Як Закон про судоустрій 1789 року організував систему федеральних судів?

5. На ратифікаційних конвентах у штатах було запропоновано близько 200 поправок до Конституції. Що пропонували ці поправки? Яку групу запропонованих поправок виключив Медисон під час укладання Біллю про права? Як відреагували антифедералісти на пропозицію Медисона?

6. З’ясуйте провадження Верховним Судом США апеляційних справ і процедури, які застосовує Верховний Суд для ухвалення своїх присудів.

Рекомендувати цей матеріал