Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1439821940


Звернення від працівників шкіл смт. Миронівський Донецької області

17.08.2015

                           Голові Артемівської районної ради Пластун Є.Ю.

                           Голові Артемівської райдержадміністрації Панковій Р.М.

                           працівників загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів №9, 10
                           та школи-інтернату

 

Доводимо до Вашого відома, що 01 вересня 2015 року навчальні заклади селища можуть не приступити до навчального процесу у зв’язку з тим, що не вирішене питання з комунальною власністю шкіл.

Школи смт. Миронівський належали відділу освіти Дебальцівської міської ради. З 18 лютого 2015 року м. Дебальцеве не підконтрольне Україні й селище залишилося на лінії розмежування та нікому не підпорядковане.

Згідно з Постановою Верховної Ради України «Про зміну і встановлення меж Артемівського району Донецької області» від 20 травня 2015 року №458-VІІІ селище віднесли до Артемівського району. Але нічого не змінилося в статусі навчальних закладів. З 01 січня 2015 року школи не фінансуються (заробітна плата, комунальні послуги, харчування дітей тощо).

Під час активних бойових дій заклади не працювали. З настанням відносної тиші та враховуючи бажання учнів, їх батьків відновився навчальний процес і діти змогли закінчити навчальний рік.

Ми доведені до відчаю, тому що протягом восьми місяців не отримуємо заробітної плати. Наближається початок навчального процесу. Морально ми зневірені, а юридично не маємо права розпочати 2015 – 2016 навчальний рік.

Вимагаємо сприяти у вирішенні цих питань.

12.06.2015 р.

Рекомендувати цей матеріал