Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1347036586


«Разом до збереження та розвитку освітніх послуг в малих громадах»

07.09.2012
джерело: totalaction.org.ua

Із вересня 2012 року по квітень 2013 року Луганська громадська організація "Східноукраїнський центр громадських ініціатив" (далі СЦГІ) здійснює проект "Разом до збереження та розвитку освітніх послуг в малих громадах".

Даний проект спрямований на освітян, батьків учнів та громадських активістів сіл, селищ та малих промислових міст Луганської, Донецької та Харківської областей. Проект покликаний допомогти ініціативним групам, які створилися/планують створитися заради збереження шкіл, діяти більш результативно. Зокрема у представленні інтересів громади перед органами влади, впливі на їх рішення щодо функціонування шкіл (під час загрози реорганізації із пониженням статусу/ліквідації). Більше про проект на сайті нашої організації: http://totalaction.org.ua/content/pro-proekt-2.

У рамках проекту відбудеться:

1. Інформаційні зустрічі. На заході поінформують про зміст та можливості проекту, умови участі у тренінгу та конкурсі малих грантів.

Графік проведення зустрічей:

м.Луганськ – 12 вересня 2012 р.

м.Донецьк – 13 вересня 2012 р.

м. Харків – 19 вересня 2012 р. (11.00 у прес-центрі "статус-кво")

2. Дводенний тренінг на тему «Організація кампаній громадського представництва задля збереження шкіл у власних громадах». Змістовні складові тренінгу: законодавча база створення, ліквідації та реорганізації ЗНЗ, особливість функціонування ініціативних груп, проведення кампаній з адвокасі: ведення переговорів під час адвокасі-кампаній, інструменти прямої дії, співпраця із ЗМІ, планування кампаній з адвокасі; написання заявок на участь в конкурсі мікрогрантів. Орієнтовні дати проведення: 19 – 20 жовтня 2012 р. Відбір учасників відбуватиметься на конкурсній основі (форма анкети-заявки поширюватиметься на інформаційній зустрічі).

3. Конкурс мікрогрантів «Підтримка громадських ініціатив на користь збереження шкіл у малих громадах». Мета: надати підтримку 6-и ініціативним групам з 3-х областей України для впровадження на місцях громадських кампаній із захисту та збереження освітніх послуг у власних громадах. Розмір мікрогранту: 10 000 грн.

 

Для участі в інформаційній зустрічі необхідно подати заявку (ПІБ, назва закладу/організації, населений пункт, контактний телефон).

Зацікавлених вчителів, представників громадських організацій та журналістів з Луганської та Донецької областей просимо надавати свої заявки до 10 вересня 2012 року менеджеру проекту Вадиму Сабініну (тел. (0642)-491-374, 099-043-40-24, ел.адреса ).

Зацікавленим особам з Харківської області - до 15 вересня 2012 року на електронну пошту та за телефоном 099-063-27-37 (організатор заходу в Харківській області Юрій Чумак).

 

Інші подробиці щодо запланованих заходів проекту ви зможете знайти на сайті http://totalaction.org.ua.

Рекомендувати цей матеріал