Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1344522861


Завершується Конкурс на участь Другому Міжнародному освітньому курсі з захисту прав людини для молоді

27.08.2012
джерело: edu.helsinki.org.ua

Оголошується конкурс на участь у Другому Міжнародному освітньому Курсі з захисту прав людини для молоді.  У Курсі візьмуть участь молоді правозахисні активісти Росії, Білорусі та України.  Освітній Курс координуватимуть Українська гельсінська спілка з прав людини, Громадська організація «М’АРТ» (Україна), Правозахисний центр «Поступ» (Україна), Праваабарончый центр «Вясна» (Білорусь) за фінансової підтримки Норвезького Гельсінського Комітету та Міжнароного фонду "Відродження".

Від України до участі у конкурсі запрошуються молоді активісти, які активно працюють у сфері захисту прав людини та суспільних інтересів. Пріоритет матимуть насамперед випускники освітніх заходів Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».  

Міжнародний Курс з прав людини для молоді складатиметься з двох семиденних тренінгів та двох дистанційних сесій, під час яких учасники поглиблять свої знання про стандарти прав людини та навчаться:

·      аналізувати ситуації з дотриманням прав людини та ідентифікувати випадки порушення прав людини;
·      поширювати інформацію про порушення прав людини та ефективно використовувати національні та міжнародні механізми захисту прав людини;
·      планувати та реалізовувати транскордонні кампанії на захист прав людини;
·      організовувати просвітницькі кампанії та освітні заходи на підтримку та захист прав людини.

Перша сесія Міжнародного Курсу відбудеться з 17 по 23 вересня 2012 року у м. Алушта, АР Крим, Україна (місце проведення буде уточнено). 

Друга сесія Міжнародного Курсу відбудеться з 14 по 20 грудня 2012 року у місті Вільнюс, Литва.

Претенденти на участь у Міжнародному Курсі з прав людини повинні відповідати наступним критеріям:

·       активно діяти у сфері підтримки та захисту прав людини;
·       співпрацювати з недержавними організаціями;
·       мати базову підготовку з прав людини в рамках програми «Розуміємо права людини» або інших освітніх програм відповідного рівня;
·       бути готовими співпрацювати в команді з іншими учасниками Курсу;
·       бути готовими відвідувати усі заняття протягом обох сесій Курсу та виконати завдання дистанційної сесії;
·       бути готовими брати активну участь у планування та проведенні транскордонних кампаній на захист прав людини;

Організатори забезпечують проживання та харчування учасників Міжнародного Курсу, витрати, пов’язані з отриманням візи, витрати на проїзд до місця проведення сесій Курсу й у зворотному напрямку (за умови наявності проїзних документів й у межах вартості проїзду рейсовим автобусом або плацкартним вагоном поїзда). 

Формування групи учасників відбуватиметься за результатами конкурсного відбору.

Для участі у конкурсі необхідно:

Крок перший: Зареєструвати свою кандидатуру на участь у Міжнародному курсі з прав людини, заповнивши реєстраційну анкету он-лайн за адресою: http://edu.helsinki.org.ua/zajavka

Крок другий: Підготувати есе за темою «Права людини в моїй країні» та розмістити його у полі для додаткового завдання он-лайн анкети. Також бажано розмістити ваше есе у власному блозі на сайті соціальної мережі активістів правозахисного руху: http://hr-activists.net

Ваша кандидатура вважається зареєстрованою на участь у конкурсі,  а есе прийнятим на участь у конкурсі,  якщо ви отримали про це повідомлення від організаторів.

Контакти організаторів в Україні для отримання додаткової інформації:

E-mail: rozumiemopravaludyny@gmail.com

Контактні особи:
Костянтин Рєуцький (співкоординатор Другого Міжнародного курсу з прав людини для молоді): +38 095 2955440 та
Сергій Буров (координатор програми «Розуміємо права людини»): +38 050 9219967

Просимо звернути увагу, що конкурсні документи повинні надійти не пізніше 17.00, 1 вересня 2012 року. Заявки, отримані пізніше зазначеного терміну розглянуті не будуть. Учасники конкурсу будуть повідомлені про його результати до 7 вересня 2012 року.

 

 

 

 

 

 

Рекомендувати цей матеріал