Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1338371716


Студенти відвідали судове засідання в рамках факультативу «Знай і вмій захистити свої права»

30.05.2012
автор: Віктор Зуєв
джерело: www.civicua.org

Центр права м. Котовськ організував студентам навчальних закладів міста екскурсію до міськрайонного суду. Крім екскурсії по суду, студенти були присутніми на судовому засіданні та могли поставити запитання судді.

Представники Центру права міста Котовськ та Котовського міськрайонного управління юстиції в рамках факультативу «Знай і вмій захистити свої права», що проводився для студентів середньо-спеціальних навчальних закладів міста, організували для слухачів курсу екскурсію до Котовського міськрайонного суду.

Суддя Віктор Нікітішин не тільки показав студентам приміщення суду, розповів, що і як відбувається на судових засіданнях, а також відповідав на запитання студентів і дозволив бути присутніми на самому судовому засіданні. Це вже друга така екскурсія до суду, що організовує і проводить Центр права м. Котовськ.

Цікавим в екскурсії було те, що на самому засіданні розглядалася справа щодо погашення споживчого кредиту між колишніми чоловіком і дружиною за участю адвокатів сторін. Самі студенти мали можливість не тільки спостерігати за ходом справи, що має навчальний момент, а й познайомитися з процедурою проведення судового засідання, поспостерігати за судовими дебатами із залученням свідків.

За словами однієї із студенток, Єлизавети Гуменної, вона ніколи не була на судовому засіданні і тільки бачила таке по телебаченню, тому дуже задоволена екскурсією в суд, у набутий досвід стане, за словами студентки, їй в нагоді у житті.

Нагадаємо, що Центр права Одеської обласної організації ВГО Комітет виборців України в м. Котовськ створений і діє за сприяння Котовського міськрайонного управління юстиції в Одеській області, за фінансової допомоги МФ "Відродження" (в рамках Ініціативи "Посилення правових можливостей бідних верств населення") та Посольства Королівства Нідерландів (в рамках Програми Матра).

Джерело : Центр права в м. Котовськ

Рекомендувати цей матеріал