Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1332234175


Практики вирішення конфліктів в школах та в малих громадах

20.03.2012
автор: Галина Тищенко
джерело: www.irf.ua

Луганська обласна група медіації оголошує набір на семінар у межах проекту “Відновлення демократичних засад у розв’язанні конфліктів у малих громадах Сходу України”. Проект підтримують програми “Схід-Схід: партнерство без кордонів” і “Громадянське суспільство та належне врядування” Міжнародного фонду “Відродження”.

За словами ініціаторів проекту, у різний час у різних країнах світу у громадах існувала практика вирішення конфліктів. Прикладом цього можуть бути кола правосуддя північноамериканських індіанців і сімейні конференції маорі в Новій Зеландії. Кола також широко використовували й на Січі. Загальні військові ради козаків щодо найважливіших питань відбувалися в колі: козаки збиралися на січовому майдані, розташовуючись колом.

Ініціатори проекту хочуть поширювати подібні практики для вирішення конфліктів у навчальних закладах і малих громадах, що, за задумом, допоможе активізувати громадську діяльність і залучити небайдужих людей до розвитку відновних практик в Україні.

Проект передбачає проведення 10-12 квітня в Луганську семінару з медіації й обміну досвідом діяльності громадських і шкільних служб розв’язання конфліктів для мешканців сіл, селищ і малих міст Сходу України й АР Крим.

До участі в семінарі запрошують представників шкіл і громадських активістів (координаторів подальшої роботи у школах і громадах – наприклад, представників батьківських комітетів, учнівського чи студентського самоврядування тощо).

Учасників відбиратимуть на основі поданих заявок з урахуванням особистої мотивації та бажання втілювати в життя розроблені під час проекту напрями діяльності.

Охочим слід надіслати до 1 квітня (включно) заявку-анкету (обсягом до 1 сторінки та з зазначенням у темі листа “заявка на семінар”), у якій вказати таку інформацію:
- прізвище й ім’я, місце роботи та громадської діяльності;
- стислий опис досвіду громадської діяльності;
- очікування від семінару та бачення розвитку програм із розв’язання конфліктів у навчальному закладі та / або громаді;
- адреса електронної пошти та контактні телефони.

Про результати відбору буде повідомлено 3 квітня.

Витрати учасників семінару на проїзд (за умови надання квитків), проживання та харчування під час семінару відшкодовують організатори.

 

Луганська обласна група медіації
Галина Тищенко
050 23 22 173

 

Рекомендувати цей матеріал