Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1322828333


Другий Міжнародний конкурс публікацій про толерантність, інтеграцію, взаємоповагу і порозуміння в суспільстві

02.12.2011
автор: Олексій Морозлі
джерело: edu.helsinki.org.ua

Східно-Європейська Мережа громадських миротворчих організацій Глобального Партнерства щодо запобігання збройних конфліктів (GPPAC) оголошує про початок прийому заявок для участі в II Міжнародному конкурсі публікацій про толерантність, інтеграцію, взаємоповагу і порозуміння в суспільстві, розміщених у 2011 р. в друкованих та інтернет-ЗМІ Республіки Білорусь, Республіки Молдова, Російської Федерації, України.

Конкурс заснований на спогад Юрія Отамана, людини, яка багато зробила для побудови миру в Придністровському регіоні, беззмінного керівника Об’єднаного Комітету з Примирення і Демократизації (JCDC), який передчасно пішов із життя в серпні 2010 р.

У 2011 р. оголошення про конкурс і початок прийому матеріалів приурочено до Міжнародного дня толерантності, який проголошено в «Декларації принципів толерантності» ЮНЕСКО і щорічно відзначається 16 листопада.

Номінації конкурсу:

Переможці конкурсу будуть визначені в наступних номінаціях:

У кожній номінації будуть відібрані три кращі публікаціїКонкурсом передбачено нагородження переможців грошовими преміями в розмірі:

1 місце - 150 доларів

2 місце - 100 доларів

3 місце - 70 доларів

У 2011 р. організаційний комітет конкурсу прийняв рішення про заснування ще однієї спеціальної номінації за кращу публікацію про толерантність, подолання нетерпимості й відчуження, написану молодими авторами (у віці від 14 років). Автор кращої публікації буде нагороджений грошовою премією в розмірі 90 доларів.

Умови участі в конкурсі:

До участі в конкурсі запрошуються професійні й громадянські журналісти, штатні та позаштатні співробітники загальнонаціональних і регіональних редакцій, студенти факультетів та відділень журналістики, старшокласники з Білорусі, Молдови, Росії, України, які опублікували в друкованих періодичних ЗМІ або розмістили в інтернет-ЗМІ матеріали із зазначеної тематики тільки в період з 01 січня по 31 грудня 2011 р.

Один автор має право надати на конкурс по одній публікації в окремій номінації. Розглядаються матеріали на мовах чотирьох держав (Білорусі, Молдови, Росії, України). Розмір статті не обмежений.

Приймаються відскановані електронні версії статей друкованих видань або діючі гіперпосилання на матеріали інтернет-ЗМІ з обов’язковим зазначенням імені, прізвища, контактної інформації авторів, назви ЗМІ, дати публікації, а також зазначенням номінації, на яку претендує та чи інша стаття автора.

Терміни проведення:

Прийом публікацій: у період з 16 листопада 2011 р. по 16 січня 2012 р.

Оголошення результатів конкурсу: 6 лютого 2012 р.

Контакти:
Надсилайте ваші матеріали на електронну адресу організаційного комітету конкурсу: [email protected].

 

Джерело: xenomonitor.org

Рекомендувати цей матеріал