Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1320920897


Шукаємо експертів з питань збереження школи при загрозі її закриття

10.11.2011
джерело: totalaction.org.ua

Шукаємо експертів
у напрямку збереження навчального закладу при загрозі його закриття

і співавторів правового практичного посібника для освітян

Східноукраїнський центр громадських ініціатив (СЦГІ) ініціює створення практичного посібника, покликаного стати для зацікавлених педагогів джерелом правових знань в умовах загрози закриття шкіл у малих громадах.

СЦГІ запрошує до співпраці науковців, представників державного та недержавного секторів, фахової вчительської й батьківської громадськості, які зацікавлені в участі у розробці видання або в освітніх заходах (експертна зустріч з обговорення змісту та наповнення посібника, всеукраїнський семінар з апробації курсу).

Стислий зміст запланованого посібника «Керівництво до дії: як зберегти школу у власній громаді»: Правова основа та механізми забезпечення середньої освіти на території малих громад України; Попередження закриття школи у громаді; Школа під загрозою закриття; Практичні дії із захисту школи.

СЦГІ запрошує до співпраці експертів у наступних сферах:

а) аналіз освітньої політики;
б) освітнє законодавство;
в) адміністрування загальноосвітнім навчальним закладом;
г) розробка методології навчальних курсів для дорослих;
ѓ) правові питання діяльності загальноосвітніх навчальних закладів;
д) управління конфліктами між школою та владою;
є) стратегічне планування правових дій;
ж) співпраця школи із громадою;
з) лобіювання інтересів.

Участь у проекті можлива у двох якостях:

·      співавтор видання (бере участь на всіх етапах створення видання);

·      експерт на заходах проекту (бере участь в експертній зустрічі, консультує та бере участь в обговореннях через організоване групове Інтернет-спілкування).

У межах наявного бюджету СЦГІ може запропонувати частині запрошених до співпраці експертів гонорар.

Вимоги до кандидатів: зацікавленість у тематиці проекту; досвід роботи у системі освіти, державної служби, органах місцевого самоврядування чи громадських організаціях, що працюють у близькій до проектної проблематики сфері; здатність працювати у команді, готовність брати активну участь у створенні інтелектуального продукту; готовність брати участь в експертних зустрічах, у тому числі в Інтернет; демократичний світогляд, знання та підтримка цінностей відкритого громадянського суспільства.

Всіх зацікавлених у співпраці просимо надати:

  1. заповнену анкету (електронна форма анкети доступна на сайті СЦГІ у розділі проекту http://totalaction.org.ua/content/pro-proekt);
  2. резюме та мотиваційний лист

на електронну адресу:

або поштою на адресу: СЦГІ, 30-й квартал 2/14, м. Луганськ, 91005

Заявки від потенційних експертів приймаються до 25 листопада 2011 року. Серед поданих заявок буде проведено конкурс, а відібрані фахівці запрошені до співпраці.

Із питаннями, що стосуються співпраці за проектом, звертатися до керівника проекту «Вчимося праву – зберігаємо школи» Дрєпіної Оксани за телефоном 050 923 41 17 або на електронну адресу:

Діяльність здійснюється в рамках проекту «Вчимося праву – зберігаємо школи» за фінансової підтримки Освітньої програми Міжнародного Фонду «Відродження». Зазначений проект спрямований на вирішення проблеми пасивності та низького рівня правової освіченості вчителів із сільських громад та малих міст у процесі запровадження державою оптимізації шкільної мережі. Детальна інформація про проект доступна на сайті СЦГІ http://totalaction.org.ua/content/pro-proekt

Додаток: АНКЕТА КАНДИДАТА НА РОЛЬ ЕКСПЕРТА ПРОЕКТУ «Вчимося праву – зберігаємо школи»

Рекомендувати цей матеріал