Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1316071107


«Права людини в системі освіти»

15.09.2011
джерело: edu.helsinki.org.ua

З 24 по 25 листопада 2011 р. Рада Європи проводить симпозіум  на тему «Права людини в системі освіти». Європейська дискусія на певну тему організовується в Страсбурзі кожного року й об’єднує різноманітних спеціалістів з освітньої сфери, суддів і юристів Європейського Суду з прав людини та членів інших органів Ради Європи.

Місце проведення: Європейський Суд з прав людини, Страсбург (Франція).  

Теми, які будуть розглядатися: (1) свобода вираження в класній кімнаті; (2) обов’язки й права при реалізації свободи вираження; (3) права батьків, школярів та державні інтереси. 

Симпозіум організовує Директорат з питань освіти та мов Ради Європи спільно з Центром освіти з прав людини Університету педагогічної  освіти Центральної Швейцарії (Centre of Human Rights Education (ZMRB) – University of Teacher Education Central Switzerland), Школою права Університету Глазго (the School of Law, University of Glasgow), Національним фондом педагогічних досліджень (the National Foundation for Educational Research (NFER) та Відділом з питань комунікації Європейського суду з прав людини.

У ході симпозіуму розглядатимуться широкі теми сприяння утвердженню свободи вираження не лише у класній кімнаті (зокрема, це стосується школярів старшого віку, які є цільовою групою проекту), а й з позиції  сприяння підвищенню обізнаності й поваги до стандартів і цінностей, виражених у прецедентному праві Європейського суду з прав людини та практиці інших органів Ради Європи.

Учасники заходу:

Освітяни (викладач вузів та політики), юристи, учителі, які викладають громадянську освіту, права людини, політологію та інші правові дисципліни, а також  студенти (переважно ті, хто вивчає право та отримує вищу освіту).

Заявки на участь слід надсилати до 25 вересня 2011 р.

Детальну інформацію та заявку на участь можна знайти за посиланням:http://explorehumanrights.coe.int/thematic-discussion/?lang=en

Рекомендувати цей матеріал