Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1305314609


В міністерському варіанті проекту Закону "Про вищу освіту" пропозиції студентських організацій проігноровані

13.05.2011
джерело: fri.com.ua

Сьогодні представник студентських та молодіжних організацій вийшов з експертної робочої групи Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України (МОНМС), яка займається доопрацюванням міністерського варіанту проекту Закону “Про вищу освіту”. Причина – в остаточному тексті проекту, презентованому Міністерством, проігноровані геть усі вимоги молоді.

“До остаточного тексту не увійшли усі 9 пропозицій до міністерського проекту Закону, підготовлені студентськими та молодіжними організаціями, які  нещодавно влаштовували масові акції протесту, – розповідає екс-член робочої групи МОНМС Антон Делікатний. – “Зокрема, Міністерство включило у текст проекту можливість збільшення плати за навчання студентів-контрактників у будь-який час і на будь-яку суму.”

Оскільки перемовини з владою остаточно зайшли у глухий кут 17 травня, у віторок, о 13:00 співорганізатори нещодавних студентських протестів – Незалежна студентська профспілка “Пряма Дія”, Громадянський рух “Відсіч” та Всеукраїнська молодіжна організація “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ) – оголосять про дату наступних масових акцій непокори. Про місце проведення прес-конференції буде повідомлено пізніше.

Нагадуємо, що міністерський проект є “братом-близнюком” нещодавно відкликаного через студентські протести законопроекту N7486-1. 31 січня у Києві, Донецьку, Житомирі, Хмельницькому, Харкові, Запоріжжі та Одесі зазначені організації та їхні регіональні партнери влаштували акції протесту проти ухвалення законопроекту N7486-1 “Про вищу освіту”. А 28 лютого у Києві, Харкові, Львові, Донецьку, Житомирі, Івано-Франківську, Миколаєві, Хмельницькому, Рівне та Сімферополі студентство вже протестувало проти усіх законопроектів “Про вищу освіту”, які містили норми, що дискримінують молодь. І 10 березня молодь отримала результат: законопроект N7486-1 був відкликаний його авторами – сімома народними депутатами з головою найбільшої парламентської фракції на чолі.

 

За додатковою інформацією звертайтесь за тел.:  +3800681217741 (Михайло Лебедь), +3800956051563, +3800638273837 (Антон Делiкатний)

Докладнiше про дiяльнiсть ФРI читайте тут http://fri.com.ua.

ПРЕС-АНОНС ФРI

 

 

Див також:

Дмитро Табачник: Міністр освіти – не переможець конкурсу краси, він не повинен всім подобатись

Дмитро Табачник: Галичина врятувала православ’я в Україні

Рекомендувати цей матеріал

коментарі