Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1297076497


Віртуальна правозахисна програма 2011

07.02.2011
джерело: www.civicua.org

Віртуальну всебічну програму з реальним практичним курсом для активістів громадянського суспільства, що працюють у сфері захисту прав меншин, організовує Minority Rights Group (MRG) - Група з прав меншин.

Програма включає в себе наступне:

12 тижневий он-лайн курс: Ця детальна он-лайн програма забезпечить учасників всебічним оглядом міжнародних та європейських стандартів щодо захисту прав людини, де особлива увага приділяється етнічним, лінгвістичним, національним і релігійним меншинам. Далі в програмі буде показано, як знання міжнародної системи може бути використано для розробки ефективної кампанії на підтримку прав людини, а також стратегій лобіювання.

У кожного учасника буде керівник, який буде підтримувати його он-лайн протягом усієї програми. Цей курс і керівництво можливі англійською і російською мовами.

Зміст он-лайн програми: Вступ до прав людини та прав меншин. Знайомство з системою прав людини ООН. Юридичні документи ООН із захисту меншин. Політичні механізми ООН із захисту меншин. Європейські інструменти та механізми. Звіти держав і тіньові звіти. Участь у міжнародних зібраннях. Розгляд окремих випадків. Різні форми дискримінації. Керівництво з організації кампаній. Налагодження контактів.

Практичний тренінг з правозахисної діяльності та лобіювання: Вибрані учасники он-лайн курсу будуть запрошені до участі в тижневому інтенсивному тренінгу в Страсбурзі, Франція.

Тренінг буде сфокусований на практичних навичках лобіювання та проведенні кампаній. Додаткові тренінги теж заплановані, дозволяючи учасникам придбати досвід правозахисної діяльності і лобіювання в наступних європейських та центральноазіатських інститутах: Рада Європи, ОБСЄ, ЄС, ООН.

Діяльність після закінчення програми: Обрані учасники програми будуть забезпечені невеликими грантами від Групи з прав меншин для проведення правозахисної діяльності на національному та місцевому рівнях, використовуючи знання та вміння, набуті під час тренінгу. Гранти будуть доступні в 2011 і 2012 роках.

Міжнародний обмін: Обрані учасники програми будуть запрошені взяти участь в візитах за обміном в країни Європи, Центральної Азії, а також з Африки та Азії. Ці візити нададуть можливість поділитися успішним досвідом і дозволять налагодити контакти між активістами у сфері захисту прав меншин на міжнародному рівні.

Ця програма безкоштовна і відкрита для кандидатів з Грузії, Киргизії, Росії, Туреччини та України. MRG забезпечить фінансову підтримку учасникам протягом всього курсу.

Деталі - на сайті

У додатку анкета. Ця заявка дійсна тільки для участі в он-лайн тренінгу. Учасники для практичних тренінгів та грантів будуть обрані на основі їх участі в он-лайн тренінгу та інших критеріїв.

Крайній термін подання заявок на участь у цій програмі - 14 лютого 2011 до 12.00.



Джерело : hro.org

Додатки :
MRG application form   ( MRG application form.doc, 679 Kb )

Рекомендувати цей матеріал