Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1279183101


Як легалізуватися та реєструватися НУО та іншим організаціям у сфері місцевого розвитку

15.07.2010
джерело: www.civicua.org

У 2008 році програмою правової підтримки організацій громадського сектору було підготовлено посібник «Державна реєстрація громадських організацій, благодійних, релігійних організацій, профспілок: від А до Я»,  в якому роз’яснювались усі особливості складного і суперечливого законодавства про реєстрацію.

Новий практичний посібник «Легалізація та держреєстрація громадських, благодійних організацій, інших організацій у сфері місцевого розвитку» у частині процедур реєстрації благодійних та громадських організацій доповнений та змінений із врахуванням нових положень законодавства, а також підходів у практиці, враховуючи дворічну роботу програми правової підтримки неурядових організацій Центру громадської адвокатури, надання правових консультації, складання документів на реєстрацію організацій, іншого правового супроводу громадських ініціатив.

У виданні описуються процедури реєстрації, типові питання та проблеми, подаються зразки документів для легалізації та реєстрації інститутів громадського суспільства як організацій та юридичних осіб.

Враховуючи можливість змін у практиці застосування та законодавстві, радимо перевіряти відсутність змін до посібника та зразків документів на порталі «Юрист НГО» lawngo.net (в електронну версію будуть вноситись актуальні зміни у разі зміни законодавства). Також програма надає необхідні консультації та правовий супровід з цього та інших питань.

Автори та укладачі висловлюють подяку програмі «Посилення впливу громадянського суспільства» Міжнародного фонду «Відродження», за підтримки якої підготовлено та видано посібник. Також подяка представникам неурядових організацій, які долучились до обговорення та покращення формату та змісту видання.

Електронна версія посібника у Бібліотеці Порталу "Громадській простір" або на Порталі "Юрист НДО". Для отримання надішліть запит на скриньку програми


Джерело : Портал "Юрист НГО"

Рекомендувати цей матеріал