Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1240488614


А.Гриценко за повернення до десятирічної системи середньої освіти

23.04.2009
джерело: www.maidan.org.ua

Голова парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко пропонує скасувати дванадцятирічну систему загальної середньої освіти та повернутися до так званої «десятирічки». Про це народний депутат заявив під час прес-конференції в Чернігові.

«В питанні освіти ми дуже непродумано скалькували досвід інших держав», - вважає він. На думку Гриценка, за радянських часів «була чудова середня школа, що давала досить серйозний рівень освіти, який визнавали у світі».

«Звичайно, систему освіти потрібно реформувати, вводити нові методики викладання та сучасні технології навчання у школах, що відповідатимуть часу і потребам сьогодення, а не вводити 12-тирічну середню освіту», - переконаний народний депутат.

Як приклад необдуманого переходу на 12 років навчання у школі Гриценко наводить вагітних старшокласниць, що на випускний вечір приходять вже з другою дитиною.

«Так само дев’ятнадцятирічні хлопці соромляться ходити з ранцем до школи та сидіти за партою. І їх можна зрозуміти», - розповів він.

Народний депутат визнає необхідність дискусії у суспільстві та освітянському середовищі з цього питання, водночас наголошує на його важливості.«2004 року до передвиборчої програми тоді ще кандидата в президенти Віктора Ющенка я записав необхідність повернення до десятирічної системи середньої освіти. З цією програмою Ющенко йшов на вибори, але свої передвиборчі обіцянки не виконав», - відмітив Гриценко.

Рекомендувати цей матеріал