Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1239728332


Конференція «Безпека дітей в Інтернеті»

14.04.2009
джерело: www.civicua.org
Які загрози для дітей в Інтернеті зустрічаються найбільш часто? Як захистити дітей? - Основні питання конференції, яка пройде 22 квітня в рамках Міжнародного Форуму «Інтернет-Україна �».

З кожним роком кількість користувачів світової мережі неухильно зростає. Більш того, разом із дорослими, доступ до комп’ютера отримують також і діти, а тому не секрет, що серед відвідувачів Інтернету зростає частка юної аудиторії. І хоча на екрані комп’ютера Інтернет представляється дитині віртуальним світом, тим не менш, у ньому існують загрози, здатні заподіяти реальну шкоду. На відміну від дорослих Інтернет-користувачів, діти можуть не усвідомлювати небезпек, що підстерігають їх у Мережі.

Світова громадськість приділяє особливу увагу питанням безпеки дітей, що відносяться до найбільш вразливої категорії користувачів Інтернету. Міжнародні організації, уряди країн, різні фонди та комерційні структури створюють і підтримують програми, спрямовані на навчання грамотного і безпечного використання Інтернету дітьми.

Незважаючи на те, що в розвинених країнах розроблено безліч проектів і програм з захисту дітей, що працюють в режимі онлайн, у нашій країні, де значну частину користувачів Інтернету складають діти та підлітки, таких програм поки ще дуже мало. Одним із заходів, здатних розкрити необхідність захисту юних українців у кіберпросторі, стане Конференція "Безпека дітей в Інтернеті". Попередню згоду на участь у цій конференції дали UNICEF, PRP, Microsoft, РОЦІТ, Panda Security, Воля-Кабель, Білайн, Лабораторія Касперського, Dr. Web, Інтернет-Асоціація України та багато інших.

Необхідність проведення такого роду заходів очевидна. Ще десять років тому в усьому світі Інтернетом користувалися лише 182 мільйона чоловік, причому половина з них проживали в розвинених країнах. Зараз тільки в Україні налічується вже понад 10 мільйонів користувачів Інтернету і більше ніж третина з них мають широкополосний доступ, що значно збільшує онлайн небезпеку, особливо для дітей. На сьогоднішній день понад 60% дітей та підлітків щодня розмовляють в Інтернет-чатах. Троє з чотирьох дітей, що працюють в режимі онлайн, готові поділитися приватною інформацією про себе і свою сім’ю в обмін на товари і послуги. А кожна п’ята дитина щорічно стає мішенню зловмисників.

Перед учасниками конференції "Безпека дітей в Інтернеті" поставлені такі цілі:

* Позначити основні ризики та вразливі місця перебування дітей в Інтернеті, а також механізми, здатні звести ці ризики до мінімуму;
* Обговорити освітні ініціативи, необхідні для запобігання небезпечних ситуацій під час користування Інтернетом дітьми;
* Налагодити багатосторонню співпрацю між державними органами, постачальниками послуг в мережі Інтернет та іншими комерційними компаніями, а також громадськими організаціями, які займаються захистом прав дітей і підлітків;
* Сприяти розвитку міжнародного партнерства в сфері забезпечення безпеки дітей в Інтернеті.

Не варто думати, що Інтернет - це безпечне місце, в якому ваші діти можуть відчувати себе захищеними. Сподіваємося, що ви розумієте, що використання лише коштів виховної роботи без організації дієвого контролю - це практично марне заняття. Точно так само як і використання репресивних засобів контролю без організації виховної роботи. Тільки об’єднавши всі ці методи, ви зможете допомогти вашим дітям почувати себе в безпеці і захистити їх від впливу зловмисників.

Конференція пройде в НК «Експоцентр України» (ВДНГ), Київ, пр. Академіка Глушкова 1.

З усіх питань звертайтеся до організаторів:
Олена Мещерякова
Тел.: +38 (044) 596-96-01
Моб. тел. 38 (067) 985-69-58
e-mail: [email protected]

Більш детальну інформацію про захід та умови участі можна отримати на офіційному сайті

Джерело : «Інтернет-Україна �»

Рекомендувати цей матеріал