Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1237456450


Конкурс дитячого малюнку на тему ґендерної рівності – 2009

19.03.2009
джерело: www.delukr.ec.europa.eu

З нагоди Міжнародного жіночого дня 2009, а також враховуючи успіх минулорічних конкурсів, Європейська Комісія втретє оголошує Конкурс дитячого малюнку на тему ґендерної рівності серед школярів віком від 8-10 років.

Юним учасникам пропонуються зобразити своє бачення рівності між чоловіками та жінками. Малюнки мають бути виконані на папері розміром А-4 та містити контактну інформацію про автора на звороті. Роботи необхідно надіслати у конверті з позначкою "конкурс малюнків" до Представництва Європейської Комісії в Україні за адресою: вул. Круглоуніверситетська, 10, м. Київ, 01024.

Останній день отримання малюнків Представництвом Європейської Комісії –15 травня 2009 року.

Просимо зауважити, що за умовами конкурсу, малюнки, які надійдуть після 15 травня 2009 року, а також малюнки, які не містять контактної інформації автора, не будуть брати участь у конкурсі!

 

Загальна інформація про конкурс

Європейська Комісія приділяє значну увагу підтримці заходів, спрямованих на посилення ґендерної рівності, зокрема ґендерної рівності у поведінці хлопчиків та дівчаток, та формуванню негативного відношення до насильства проти дівчат та жінок. Протягом останніх двох років Представництвом Європейської Комісії в Україні було проведено конкурс дитячого малюнку на тему ґендерної рівності серед школярів віком 8 - 10 років. В регіональному турі конкурсу, що проходив в Україні, взяло участь понад півтори тисячі робіт, а переможцями міжнародного туру конкурсу від регіону країн-сусідів ЄС два роки поспіль ставали школярі з України. Враховуючи успіх минулорічних конкурсів та велику зацікавленість школярів в цьому заході, а також з нагоди Міжнародного жіночого дня 2009, Європейська Комісія вирішила продовжити традицію проведення конкурсу і в цьому році. Участь дітей стане свідченням творчого таланту, ентузіазму та закріплення поняття "ґендер" у свідомості дітей віком від 8 до 10 років.

 

Хто може брати участь у конкурсі

Для того, щоб взяти участь у конкурсі:

* Тобі має бути від 8 до 10 років;

* Ти маєш ходити до школи в Україні або Бєларусі;

* Ти маєш представити малюнок, який відображає рівність між жінками та чоловіками, на аркуші паперу А4;

* Якщо бажаєш, ти можеш написати на своєму малюнку його назву;

* На іншій стороні малюнку ти маєш написати своє ім’я та прізвище, свій вік, контактний номер телефону та домашню адресу, а також клас, адресу та номер телефону своєї школи. Малюнки, які не містять контактної інформації про автора, розглядатись не будуть!

* Ти маєш надіслати свій малюнок до Представництва Європейської Комісії в Україні за адресою: вул. Круглоуніверситетська 10, м. Київ, 01024 Україна, з позначкою «Конкурс дитячого малюнку». Потурбуйся щоб твій малюнок надійшов до Представництва Європейської Комісії до 15-го травня 2009 року! Малюнки, які надійдуть на конкурс після 15-го травня 2009 року, розглядатись не будуть!

* Авторів 10-ти найкращих малюнків буде нагороджено призами від Представництва Європейської Комісії в Україні;

* 2 найкращих малюнка від кожного регіону, що бере участь в конкурсі, буде відібрано дітьми з Європейського Союзу;

* Переможцям від кожного регіону буде вручено цінні призи.

* За додатковою інформацією щодо конкурсу звертайтесь за телефоном у Києві (044) 2798575 та електронною поштою: [email protected] , або відвідайте веб-сайт Європейської Комісії: http://ec.europa.eu/europeaid/where/worldwide/gender/index_en.htm

 

 

Правила конкурсу

Стаття 1 – З нагоди святкування міжнародного жіночого дня в 2009 р. третій рік поспіль Європейська Комісія пропонує провести 8 березня 2009 р. конкурс малюнків на тему "Гендерна рівність". У рамках цього конкурсу дітям з третіх країн – майбутнім дорослим – буде запропоновано виразити своє бачення проблеми рівності статей. Участь дітей в цьому конкурсі буде свідчити про реалізацію концепції "гендерної рівності" в дитячій творчості.

Стаття 2 – В конкурсі можуть брати участь діти від 8 до 10 років, які постійно проживають, мають громадянство та відвідують школу в одному із семи наступних регіонів: Африка, Азія, Карибський басейн, Латинська Америка, Середземноморський регіон, інші європейські країни, в тому числі східні сусіди ЄС[1], та Тихоокеанський регіон.

Стаття 3 – Учасникам пропонується виразити своє бачення щодо питання рівності між жінкою та чоловіком за допомогою малюнка, який буде супроводжуватись, за необхідності, відповідним написом.

Стаття 4 – Малюнок має бути виконаний на аркуші максимального розміру А4 та лише на одній стороні аркуша.

Стаття 5 – Напис, який відноситься до малюнку, повинен мати не більше 5 рядків та повинен розміщуватись на тій же стороні аркуша, що і малюнок.

Стаття 6 – Ім’я, прізвище та вік дитини, а також її клас і адреса школи вказуються на зворотній стороні малюнку.

Стаття 7 – Малюнки приймаються для участі в конкурсі до 15 травня 2009 р. Роботи повинні відправлятись до Представництва Європейської Комісії в тій країні, в якій дитина відвідує школу.

Стаття 8 – Журі, яке складається з дітей із європейських країн, обере найкращі роботи за регіонами, які беруть участь в конкурсі, наступним чином: серед країн Африки – 4 малюнки, серед країн Азії - 2 малюнки, серед країн Карибського басейну – 1 малюнок, серед країн Латинської Америки – 2 малюнки, серед країн Середземноморського регіону – 2 малюнки, серед інших європейських країн, у тому числі східних сусідів ЄС – 2 малюнки, серед країн Тихоокеанського регіону – 1 малюнок.

Стаття 9 – Лауреатам конкурсу по кожному регіону буде виплачена премія у розмірі 1000 євро.

Стаття 10 – Роботи лауреатів увійдуть до буклету, який буде розповсюджуватись у школах країн відповідного регіону, а також в європейських школах, які брали участь в конкурсі.

Стаття 11 – Учасники розуміють, що авторське право на малюнки залишається за Європейською Комісією.

Стаття 12 – Усі надіслані малюнки залишаються у розпорядженні Європейської Комісії. Учасники конкурсу не мають права вимагати повернення своїх робіт.

Стаття 13 – Європейська Комісія не несе відповідальність у випадку зміни умов конкурсу або ж його скасування в результаті дій обставин непереборної сили.

Стаття 14 – Представлення роботи на конкурс передбачає прийняття учасником всіх умов конкурсу. Претензії відносно процедури проведення конкурсу або його результатів не розглядатимуться. Рішення журі є остаточним.

Стаття 15 – Правила участі в конкурсі будуть надані усім школам чи дітям, що беруть участь в ньому.

 

 

Малюнки переможців попередніх конкурсів можна побачити на сторінці сайту Європейської комісії 

Thailand, Rinlada Samretpol, 9 years

 

Рекомендувати цей матеріал