Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1237216394


Держава захистила права учнів християнської приватної школи у Донецьку

16.03.2009
джерело: www.irs.in.ua

13 березня 2009 року християнська приватна школа «Росток» у м. Донецьку отримала необхідний дозвіл на здійснення освітньої діяльності в орендованому неї приміщенні. Цей день став святковим для вихованців даного загальноосвітнього навчального закладу та їх батьків, адже після тривалих узгоджень та вивчення документації Донецька обласна санітарно-епідеміологічна станція (СЕС) видала адміністрації школи необхідні дозвільні документи.

Позитивному вирішенню цього питання сприяли відповідні позиції Міністра охорони здоров’я України В.Князевича та керівництва Донецької обласної державної адміністрації, які проявили зацікавленість у налагодженні нормального функціонування даної загальноосвітньої школи в інтересах дітей.

За пропозицією керівництва Донецької обласної СЕС металургійними підприємствами міста була надана додаткова документація про підтвердження скорочення їх виробничих потужностей. Оскільки сумніви щодо цього раніше стояли на заваді надання приватній школі дозволу на розміщення у реконструйованій будівлі Біблійного інституту «Слово життя» по вулиці І.Ткаченка, 100 у місті Донецьку. В результаті злагоджена робота Донецької обласної СЕС та адміністрації школи дозволили позитивно вирішити питання подальшого її функціонування.

Нагадаємо, що у лютому цього року низка народних депутатів України, які представляють різні парламентські фракції, звернулися до МОЗ України та Донецької облдержадміністрації з проханням надати сприяння скорішому правовому вирішенню ситуації щодо функціонування приватної загальноосвітньої школи «Росток» у місті Донецьку.

Рекомендувати цей матеріал