Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1199187789


Факультативний курс «Толерантність»

01.01.2008
джерело: pravda.com.ua

Від початку нового навчального півріччя в деяких українських школах буде запроваджений факультативний курс – толерантність.

Про це розповіла керівник проекту ООН "Створення безпечного середовища для молоді України" Оксана Гарнець, повідомляє Німецька хвиля.

Курс розробили для України фахівці програми розвитку ООН. На заняттях школярів учитимуть поважати себе та інших і бути терпимими.

За словами Гарнець, дослідження провідних соціологічних інститутів свідчать, що нині українська молодь не має соціальних цінностей та не усвідомлює своєї відповідальності перед суспільством.

"Як найбільш ефективний спосіб вирішення проблеми ми вбачаємо роботу зі школярами, коли формуються основні соціальні уявлення та стереотипи", - зазначила керівник проекту.

"Ми не розглядаємо толерантність як чисто етнічну, а мається на увазі і соціальна, і культурна, і політична", - додала вона.

Факультативний курс з успіхом вже пройшов апробацію у школах Харкова, Запоріжжя та Чернігова.

Зараз тренери молодіжного проекту ООН готують вчителів, які б змогли викладати курс у школах та розробляють для нього методичні матеріали.

 

Рекомендувати цей матеріал