Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1181032293


Створено Всеукраїнську молодіжну громадську організацію «Дебатна академія»

05.06.2007
автор: Олександра Матвійчук
джерело: www.civicua.org
27 травня ц.р. активістами молодіжної інтелектуально-риторичної гри «Дебати» з різних регіонів України була створена Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Дебатна академія».

Більше сторіччя минуло від часу виникнення перших дебатів у США та Британії. І зараз дебатні організації та клуби існують в США, Канаді, багтьох європейських, азійських та латиноамериканських країнах. Дебатні клуби є невід’ємною частиною усіх провідних вищих навчальних закладів світу (Оксфорд, Кембрідж, Гарвард, Сорбонна). Багато відомих політиків, бізнесменів та відомих діячів культури Європи, США та Азії були свого часу дебатерами. Серед них президенти США Вудро Вільсон, Джон Кеннеді, Ліндон Джонсон, Біл Клінтон, прем’єр-міністри Великої Британії Гарольд Макмілан та Едвард Хіт, прем’єр-міністр Пакістану Беназір Бхутто, телемагнат Тед Тернер, кіноактор Бред Пітт.

В Україні дебати поширились в середині 90х років минулого століття. Протягом 2006-2007 року в Україні було проведено декілька міжнародних, всеукраїнських та чимало локальних дебатних турнірів за різними форматами та тематикою.

27 травня ц.р. активістами молодіжної інтелектуально-риторичної гри «Дебати» з різних регіонів України була створена Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Дебатна академія».

Метою створення організації є активізація та розвиток дебатного руху в Україні, забезпечення зростання рівня і масовості дебатів в Україні, забезпечення взаємної підтримки і спільної діяльності дебатних клубів України, освіта та виховання молоді відповідно до духу демократії, гуманізму, поваги до прав і свобод людини, а також задоволення та захист спільних інтересів своїх членів.

Якщо ТИ:
- зараховуєш себе до молодої еліти українського суспільства;
- небайдужий до важливих соціально-політичних, економічних, культурних подій та духовних цінностей;
- прагнеш розвинути свої здібності та досягти вершин особистісного розвитку;
- шукаєш нових вірних друзів та знайомств з цікавими людьми;
- сповнений енергії, не боїшся конкуренції і прагнеш чесно перемагати,

ПРИЄДНУЙСЯ, адже ДЕБАТИ – ЦЕ ДЛЯ ТЕБЕ!
Стільки талановитих та активних молодих людей разом ти не знайдеш у жодному іншому місці!

Дебати – це рольова інтелектуальна гра, в якій одна команда аргументовано доводить певну тезу, а інша – опонує їй. Саме дебати:
- стимулюють розвиток критичного мислення – вміння аналізувати, виявляти сильні та слабкі сторони тих чи інших тез, виробляти оптимальне рішення з урахуванням наявних ресурсів;
- розвиток структурного мислення – виховують вміння структурно викладати свої думки, будувати логічні схеми та виявляти в них суперечності;
- розвиток риторичних навичок – сприяють оволодінню усним мовленням та мистецтвом переконання, розвивають вміння тримати себе перед аудиторією;
- дозволяють поглиблювати і систематизувати нові знання з права, культури, релігії, філософії, політики та інших сфер суспільного життя;
- опрацювати нові технології пошуку інформації та сприяють виробленню системного та об’ємного бачення тієї чи іншої проблеми;
- виховують вміння працювати в колективі, толерантно ставитись до протилежних думок,
- виховують повагу до людей та їх поглядів і переконань.

Ми закликаємо до співпраці всіх, хто бажає брати участь або підтримувати дебатний рух в Україні, запрошуємо для спільної діяльності засоби масової інформації, громадські організації та навчальні заклади України!
Ми пропонуємо всебічну допомогу та підтримку у створенні, розвитку та діяльності дебатних клубів,а також проведенні дебатних турнірів.

Наші контакти: [email protected]; 8 (050) 388-90-98 – Олександра Матвійчук; 8 (067) 30-555-60 – Анастасія Москаленко.

Рекомендувати цей матеріал