Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1176451104


Попередження явищ насильства в учнівському та студентському середовищі

13.04.2007
джерело: www.civicua.org

12 квітня в залі колегії Міністерства освіти і науки України відбувся Всеукраїнський круглий стіл: «Сучасні телекомунікаційні технології і проблема насильства в учнівському середовищі». Ініціатором даного заходу виступив Український науково-методичний центр практичної психології і соціальної роботи в рамках підготовки до проведення спільної колегії Міністерства освіти і науки України та Міністерства внутрішніх справ України. До участі у роботі круглого столу були запрошені: перший заступник міністра освіти і науки України Жебровський Б.М, представники Академії педагогічних наук України, керівники а працівники регіональних психологічних служб, батьківської громадськості., учнівського самоврядування, центральних і регіональних ЗМІ, активні діячі громадського сектору.

Круглий стіл передбачав висвітлення актуальних проблем пов’язаних із впливом комп’ютерних ігор, реклами, високотехнологічних засобів комунікації на психіку і свідомість учнів.

Питання для обговорення:

· Феномен насильства і загроза його впливу на формування особистості дитини;

· Поширення явища насильства у суспільстві;

· Причини і наслідки поширення явища насильства у суспільстві та в учнівському середовищі;

· Вплив телекомунікаційних технологій на поширення насильства (телебачення, Інтернет, мобільний зв’язок);

· Робота психологічної служби системи освіти з профілактики насильства в учнівському та студентському середовищі та реабілітації постраждалих від насильства;

· Роль недержавних громадських організацій в протидії поширення явищ насильства у суспільстві;

За підсумками обговорення учасники виробили пропозиції, спрямовані на активізацію громадськості щодо проблем попередження явищ насильства в учнівському та студентському середовищі, підвищення психологічної безпеки сучасного інформаційного простору для дітей і підлітків.

Рекомендувати цей матеріал