Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1169136893


«Дівочий світ» –VII Всеукраїнський конкурс творчих робіт

18.01.2007
джерело: www.civicua.org

VII Всеукраїнський конкурс творчих робіт, присвячений ролі дівчат та молодих жінок в українському суспільстві.

До участі запрошуються учениці 9-11 класів загальноосвітніх, спеціалізованих шкіл, гімназій та ліцеїв незалежно від форми власності

Конкурс складається з ІІ етапів:
І етап (закінчення 15 березня 2007 р.) Письмова робота (есе) на тему «Життєвий шлях жінки: вибір чи призначення?», в межах якого авторки розкривають наступні питання:
• Кожна світова культура по-різному підходить до питання вибору життєвого шляху жінки. Десь він зумовлюється походженням, десь – релігійною належністю, десь – статком… А десь – він вільний, залежить лише від самої дівчини, жінки. Чи це так?
• Як суспільство впливає на наш вибір життєвого шляху? Як воно сприймає його? А як ми впливаємо на суспільство тим, що вибираємо в житті?
• Яким вбачаєте свій майбутній життєвий шлях ви особисто? В якому ступені він є вашим власним вибором, а в якому зумовлений суспільством, культурою, родиною? Як на нього впливає той факт, що ви є дівчина? Чи існує різниця у виборі власного майбутнього для дівчат та хлопців? Обґрунтуйте свою думку.
• Що таке ідеальний вибір життєвого шляху, на вашу думку? З чого він складається, які чинники на нього мають впливати? Чи краще йому бути спланованим, виваженим (можливо, навіть, кимось іншим, хто має більше досвіду, освіти, тощо – батьками, вчителями, духовними наставниками), чи, може, ідеал полягає в спонтанності, здатності швидко адаптуватися до змін в житті навколо? Який варіант, на вашу думку, найбільше підходить для молодих дівчат?

За результатами І туру відбираються біля 30 робіт, які будуть видані окремою збіркою. Їх авторок буде запрошено до участі у наступному турі.

ІІ етап - фінал Співбесіда за темою твору, яка дозволить виявити світоглядну позицію авторок. За результатами співбесіди будуть визначені 10 переможниць.

Всі фіналістки отримають нагороди та цінні призи

Перевага буде надаватися творам, побудованим на ґрунтовному аналізі даних статистики, соціологічних, психологічних і правових досліджень, але важливою складовою є відображення особистісного ставлення авторки до пропонованої теми та її власного бачення проблеми. Обов’язкові частини роботи: титульний аркуш, основний текст, список літератури. Есе має складатись із 1,5-2 тисяч слів українською мовою (не менш за п’ять сторінок друкованого тексту без урахування титульного аркушу та списку використаної літератури), в межах якого авторки розкривають тему конкурсу.

Титульний аркуш має містити таку інформацію: ПІБ авторки, вік, зворотну адресу, контактні телефони, e-mail (якщо є), девіз роботи (не більш 10 слів, які відображають основну ідею роботи), номер школи, де навчається авторка, клас.

Есе надсилаються рекомендованим листом за адресою: а/с 177, м.Харків, 61003 з приміткою «До конкурсу» або за e-mail: [email protected] (з позначкою «Конкурс ДС» в полі «Тема/Subject»).

Додаткову інформацію про конкурс можна отримати за телефоном в Харкові 8 057 731 42 59 (вівторок – четвер, 10:00 – 13:00) або за e-mail: [email protected] (з позначкою «Запитання ДС» в полі «Тема/Subject»).

Останній день відправки роботи – 15 березня 2007 р за поштовим штемпелем. Роботи, надіслані пізніше, розглядатись не будуть. Всі учасниці конкурсу отримають дипломи

Харківський Центр жіночих досліджень


 

Рекомендувати цей матеріал