Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1161265976


У 279 школах Чернівецької області запроваджено курс «Основи християнської етики»

19.10.2006
джерело: www.risu.org.ua

ЧЕРНІВЦІ — 12 жовтня, відбулося друге засідання громадсько-педагогічної ради щодо впровадження предметів морально-етичного циклу в навчальних закладах області. Рада створена на початку навчального року при обласному інституті післядипломної педагогічної освіти для всебічного вивчення питання можливості запровадження в школах області предмету «Основи християнської етики», — повідомляє кореспондент РІСУ Станіслав Малько.

На засіданні ради було повідомлено, що цього навчального року в області у 1420 класах 279 шкіл введено предмет «Основи християнської етики». Переважно мова йде про початкові класи, 23263 учні яких тепер вивчають цей предмет морально-етичного циклу. Разом з тим, жодної години цього предмету не передбачено в школах Заставнівщини, Кіцманщини (крім школи в с. Лужани), Глибоччини (крім шкіл у самому смт. Глибока).

Після першого засідання, на якому питанню предметів морально-етичного циклу була приділена велика увага фахівців управління освіти і науки, члени ради (серед яких – освітяни, священики різних конфесій, представники органів державної влади та місцевого самоврядування) підготували проект програми цієї громадсько-педагогічної ради, розглянули його і передали затверджену програму на розгляд управління.

Серед планів ради на найближчий час – активна просвітницька діяльність серед громадськості, підготовка друкованих матеріалів до курсу «Основи християнської етики», розробка програми з підготовки викладачів курсу. Як ми вже повідомляли раніше, предмет «Християнська етика» в окремих навчальних закладах Буковини запроваджений ще 1999 року

Рекомендувати цей матеріал