Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1160983416


У школах України з’являться омбудсмени?

16.10.2006
джерело: www.civicua.org
Днями відбулась міжнародна конференція „Досвід розвитку інституту уповноваженого з прав дитини: перспективи для України”, присвячена захисту прав дітей.

Міністерство юстиції вважає, що школярі мають потребу в захисті та пропонує ввести в школах посаду омбудсмена, тобто уповноваженого з прав дитини.

„Очевидно, що існуюча державна система охорони прав дітей зараз не справляється зі своїми обов’язками. Перш за все тому, що виконання функцій захисту прав неповнолітніх доручається, як правило, відомчим структурам, обсяги роботи яких достатньо великі, і вони неспроможні ефективно охороняти права дітей, - сказав міністр Р. Зварич. - Наші діти, як і діти інших країн світу, в силу свого віку і залежності від дорослих не можуть бути повністю захищені від порушень їх прав в сім’ї та суспільстві. Тому держава має зробити все задля захисту прав своїх дітей”.

Хоча педагоги наполягають, що захисту потребують зовсім не сучасні - розвинені та нахабні школярі, а саме вчителі. Тому що більшість випускників університетів не можуть знайти спільну мову з класом бешкетників і звільняються зі школи.

Проблему відносин учнів і вчителів повинні вирішувати психологи, яких у навчальних закладах зараз не вистачає.

За інформацією Міністерства юстиції та Освітнього порталу

Рекомендувати цей матеріал