Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1159874153


Творіння Божі чи нащадки мавпи?

03.10.2006
джерело: www.risu.org.ua

Подавати в шкільних підручниках разом з еволюційною креаційну теорію походження людини, згідно з якою людину створив Бог, – запропонував Владислав Ольховський, доктор фізико-математичних наук, професор, завідуючий відділу Інституту ядерних досліджень НАНУ  на прес-конференції в Києві 20 вересня 2006 року, –.передає «ForUm» з посиланням на УНІАН, про це повідомив

В. Ольховський відзначив, що в шкільних підручниках для 6-го класу в розділі про походження світу і людини подається лише еволюційна концепція, згідно з якою людина походить від мавпи, а інші не згадуються.

За його словами, «незважаючи на задекларовані в Конституції України статті 34 і 35 про свободу думки і світогляду, і в преамбулі Конституції про відповідальність перед Богом, в Україні продовжується тиск пострадянського атеїзму в освіті».

В. Ольховський вважає за необхідне створити новий інститут «Богослов’я і філософія» при Міністерстві науки і освіти, який займатиметься «вільною дискусією і вивченням різних світоглядів».

У свою чергу науковий співробітник Київського національного університету імені Тараса Шевченка Богдан Рудий відзначив, що необхідно підготувати і видати методичні вказівки для вчителів, які зобов’язали б їх подавати учням не односторонню інформацію щодо походження людини. «Ми звертатимемося до Міністерства освіти і науки, щоб воно дозволило це зробити», – додав він.

Крім того, Б. Рудий повідомив, що вчені також пропонують паралельно подавати всі концепції походження людини, при цьому вказуючи їх слабкі і сильні сторони.

За словами наукового співробітника Київського національного університету «креаційна концепція набагато сильніша, ніж еволюційна, а в підручниках їй виділяють дуже мало місця або не згадують взагалі». «Ми стурбовані тим, що історію людства ми починаємо з мавпи», – додав він.


• http://ua.for-ua.com/ukraine/2006/09/20/152516.html

Рекомендувати цей матеріал