Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1158324739


Конкурс на 6-тижневе стажування у США за програмою педагогічної майстерності та досягнень вчителів шкіл Євразії та Південної Азії (ТЕА)

15.09.2006
джерело: www.irex.kiev.ua

Уряд Сполучених Штатів Америки має приємність оголосити про початок  Програми педагогічної майстерності та досягнень вчителів шкіл Євразії та Південної Азії

До 10 листопада 2006 року прийматимуться анкети від українських вчителів для участі у конкурсі на шоститижневе стажування у Сполучених Штатах Америки за програмою педагогічної майстерності та досягнень вчителів шкіл Євразії та Південної Азії (TEA).  До участі у конкурсі запрошуються українські вчителі суспільних наук, громадянської освіти, історії, англійської мови які мають п’ятирічний стаж викладання і вільно спілкуються англійською мовою. Критеріями відбору учасників слугуватимуть професійний досвід, відданість і досягнення у викладанні, ступінь впливу на здійснення освітніх реформ і розвитку сучасних методів викладання на локальному та всеукраїнському рівнях, потенціал у побудові довготривалих зв’язків між українськими і американськими школами та освітніми установами,  здатність висловлювати ідеї  чітко і ефективно, відкритість до співпраці і достатній для участі у програмі рівень володіння англійською мовою (передбачається складання іспиту TOEFL).

Програма педагогічної майстерності та досягнень вчителів шкіл Євразії та Південної Азії (TEA) є програмою Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США і адмініструється Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), неприбутковою організацією з центральним офісом у Вашингтоні. Програма TEA надасть унікальну можливість 136 вчителям середніх шкіл Євразії та Південної Азії поглибити компетентність у предметах, які вони викладають, покращити навички викладання, дізнатись більше про США. Дві групи переможців конкурсу по 70-75 вчителів в кожній групі відвідають Сполучені Штати Америки навесні або восени 2007 року, щоб взяти участь у 6-тижневій програмі підвищення кваліфікації в одному з американських університетів. Програма підвищення кваліфікації включатиме академічне навчання та інтенсивний тренінг з методів викладання, написання навчального плану, стратегій викладання, лідерства в освіті, а також навчання роботі в мережі Інтернет і електронній обробці текстів для їх використання у процесі викладання. Шеститижнева програма також включатиме 3-тижневе стажування у середній школі з метою активної співпраці учасників з американськими колегами та учнями. Програма запропонує учасникам культурну програму та академічну підтримку. Учасники відбираються шляхом відкритого конкурсу. Восени 2007 і навесні 2008 року дві групи американських вчителів відвідають учасників програми з Євразії та Південної Азії. Також по завершенню візитів програма TEA надасть учасникам із Євразії та Південної Азії гранти для придбання необхідних навчальних матеріалів, проведення тренінгів для інших вчителів, а також проведення заходів, що учасники здійснюватимуть як продовження обміну.

Програма передбачає візову підтримку (віза J-1), оплату подорожі з місць проживання учасників до приймаючого університету в США, університетську тренінгову програму, медичне страхування на випадок хвороби чи нещасного випадку, проживання (як правило разом з іншими учасниками програми) та харчування, кошти на проїзд до місця стажування (за необхідності), кошти для придбання підручників.

Аплікаційні форми для участі у Програмі педагогічної майстерності та досягнень вчителів шкіл Євразії та Південної Азії можна отримати та здати у регіональних офісах і представництвах IREX.

Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX)
вул. В. Васильківська (Червоноармійська) 14, офіс 19, Київ 01004 Україна
Тел/факс: (380)(44) 537-0604
E-mail: [email protected]
Web: http://www.irex.kiev.ua

Аплікаційні форми можна завантажити з Інтернет-сторінки www.irex.org Кінцевий термін подання аплікаційної форми – 10 листопада, 2006. Умови участі дивіться в аплікаційній формі.

 

 

 

Рекомендувати цей матеріал