Громадянська Освіта

http://osvita.khpg.org/index.php?id=1147683514


Новий навчальний посібник Основи батьківської компетентності

15.05.2006
джерело: www.ccf.org.ua

Християнський дитячий фонд презентує новий методичний посібник „Основи батьківської компетенції". Підготовка матеріалів та їх видання здійснене у рамках проекту „Покращення якості соціальних послуг дітям і сім’ям у громаді" за підтримки Дирекції з питань розвитку та співробітництва Швейцарії.

Ця публікація є результатом послідовної діяльності Християнського дитячого фонду в сфері роботи з батьками. Розвиток потенціалу української сім’ї є одним із стратегічних напрямів діяльності фонду. Саме в рамках цього напряму було здійснено низку міжнародних семінарів, тренінгів і конференцій, підготовлено методичні матеріали для спеціалістів і батьків, в яких подаються рекомендації щодо розвитку дитини на ранніх етапах життя, реалізації прав дитини в сім’ї, виховання дітей на основі здорового глузду, формування навичок усвідомленого батьківства як умови повноцінного розвитку дитини.

У навчальному посібнику використано матеріали семінарів „Як говорити, щоб діти нас слухали. Як слухати, щоб діти з нами говорили" та „Питання батьківства", які були люб’язно надані міжнародними консультантами з питань усвідомленого батьківства Мері Колган (Північна Ірландія), Зоф’єю Шпевак (Польща).

Навчальний посібник розраховано на спеціалістів із соціальної роботи, представників неурядових організацій, ЗМІ, працівників Центрів соціальних служб для дітей, сімей та молоді, інших фахівців, які працюють у сфері сімейного виховання та захисту прав дитини.

Матеріали посібника було апробовано на семінарах і тренінгах для спеціалістів соціальної сфери та батьків, що проводились членами Тренерської студії у Волинській, Дніпропетровській, Тернопільській, Харківській та інших областях України.

Навчальний посібник рекомендовано Міністерством освіти і науки України для студентів вищих навчальних закладів

Рекомендувати цей матеріал